Úvod CelulitidaAnticelulitidové řešeníAnticelulitidová masáž Kartáč proti celulitidě – může být opravdu účinný?

Kartáč proti celulitidě – může být opravdu účinný?

par
szczotka do masażu na sucho

Ráda byste pořádně zacvičila s celulitidou a při pátrání po té pravé strategii a nástrojích jste narazila i na pozoruhodný kartáč. Co je to vlastně masážní kartáč proti celulitidě? V článku níže vám prozradíme všechno o této masážní pomůcce a zároveň se dočtete, jaké blahodárné účinky může mít lymfatická masáž na váš organismus.

Co je to kartáč proti celulitidě?

Masážní kartáč proti celulitidě je ruční kartáč různé velikosti. Zároveň na něm najdete:

  • rukojeť nebo držadlo
  • štětiny ze syntetických nebo přírodních vláken (zvířecí srst, rostlinná vlákna, např. sisal, lufa nebo tampico)
  • může mít i měkčí hroty, často vyrobené ze silikonu
  • používá se zejména k anticelulitidní masáži

Každému může vyhovovat jiná tvrdost štětin a zároveň záleží také na tom, zda máte s masážemi proti celulitidě zkušenosti. Obecně se doporučuje pro začátek zvolit měkčí kartáče a později přejít k tvrdším, které vám umožní kartáčovat tělo trochu razantněji.

Údržba takového kartáče je velice jednoduchá: stačí jej dvakrát až třikrát za měsíc propláchnout čistou vodou nebo vodou s mýdlem a nechat samovolně uschnout na vzduchu.

V čem spočívá kartáčování proti celulitidě?

brosse-anti-cellulite-principe

1- Princip a účinnost

Jedná se o kartáčování nasucho během specifické procedury. Cílem anticelulitidního kartáčování je jemně stimulovat žilní a lymfatický systém v podkoží. Říkáte si, jak to souvisí s celulitidou? Výborná otázka!

Příčin vzniku celulitidy je mnoho: hormonální výkyvy, dědičnost, špatná životospráva… Často se ovšem celulitida objeví v souvislosti se žilní a lymfatickou nedostatečností. Tehdy dochází k tomu, že porézní cévy propouštějí část vody, kterou přenášejí v tkáních. Důsledkem je zadržování vody, kam patří i vodová celulitida. Naopak lymfatické cévy přenášejí toxiny a odpadní látky k lymfatickým uzlinám, které škodlivé látky z těla vyloučí. Pokud ovšem lymfatický oběh neproudí, začnou se v tkáních hromadit toxiny a tak vzniká nevzhledná celulitida.

Celulitida se zhoršuje také s věkem, protože pružnost kůže neboli její tonus časem klesá. Nižší produkce kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové vede ke snížení odolnosti pokožky, pružnosti škáry a míry hydratace. Ochablost pokožky celulitidové dolíčky ještě zvýrazní, stejně jako typické projevy vláknité celulitidy, které jsou vyvolané fibrózními změnami vazivové tkáně v podkoží.

Právě tady přichází je slovu proticelulitidní kartáčová masáž. Kartáčem proti celulitidě masírujete pokožku podle přesného postupu a tím bojujete s celulitidou na dvou frontách:

  • Jemnou stimulací krevního a lymfatického oběhu v podkoží  znovu rozproudíte mikrocirkulaci.
  • Podpoříte činnost buněk, stimulujete pojivovou tkáň a posilujete elastickou síť pokožky.

2- Jak při anticelulitidní masáži postupovat

Zpočátku můžete kartáč  používat během intenzivního programu proti celulitidě denně. Následně v udržovací fázi stačí kartáčování dvakrát až třikrát týdně. Masáž vám nezabere moc času, stačí pět až deset minut. Doporučuje se provádět masáž nasucho před koupáním, opláchnout se a na závěr dopřát pokožce výživu ve formě oleje nebo krému. Vyzkoušet můžete například  Kryo krém proti celulitidě.

Cílem kartáčování je rozproudit oběh tekutin v těle, proto je důležité postupovat v přesném směru:

  • Postupujte od kraje těla do středu, tedy od končetin směrem nahoru k lymfatickým uzlinám. Nejsnáze dostupné uzliny najdete na krku, v podpaží, tříslech, podkolenní jamce a ohbí lokte.
  • Kartáčová masáž proti celulitidě se správně skládá ze dvou druhů pohybů: jemného kroužení (u uzlin blízko krku a klíční kosti a na břiše) a hlazení dlouhými táhlými pohyby (od rukou po ramena, od chodidel po zadeček, od beder k šíji).
  • Na kartáč tlačte s mírou. Masáž by sice měla být důrazná, ale pokožku nesmí nijak narušit. Nesnažíte se celulitidu sedřít, ale potěšit své tělo masáží, která rozproudí oběh,  stimuluje nervová zakončení a zbavuje pokožku odumřelých buněk.

 Jaké účinky má anticelulitidní masáž kartáčem?

Jak už zaznělo,  tělo se vám za pravidelné a vytrvalé anticelulitidní kartáčování odmění. Budete moct pozorovat jeho skutečné účinky na:

  • celulitudu : kůže je pevnější a vzhled celulitidy se viditelně zlepšil (ubylo dolíčků a hrbolků, kterými se pomerančová kůže vyznačuje).
  • oběh : jestliže má vaše tělo sklony zadržovat vodu, trpíte ke konci dne nepříjemnými otoky nebo pocitem těžkých nohou, používání anticelulitidního kartáče by mohlo vaši situaci výrazně zlepšit.  Kartáčování může zmenšit otoky na nohou a stehnech.
  • kvalitu pokožky: během masáže dochází k jemné exfoliaci, která zbavuje kůži odumřelých buněk. Pokožka se tak vypne a bude jen zářit!
  • vaši energii: anticelulitidní kartáčování a obecně kartáčování nasucho stimuluje energetické body, svaly a šlachy. Jedná se o uvolňující a zároveň  povzbuzující masáž, která vám navodí skutečný pocit pohody.

Kde kartáč proti celulitidě seženu?

Samozřejmě u nás! Kdo jiný než Cellublue by vás měl doprovázet při každodenní péči o vaše zdraví a krásu? Vyvinuli jsme krásný kartáček, který se stane vaším parťákem na anticelulitidní masáž. Náš kartáč na suchou masáž má přírodní štětiny a jemné výstupky, díky nimž se hravě a správně namasírujete bez nebezpečí poranění kůže. Pevné štětiny pomáhají uvolňovat póry a rozproudit lymfatický oběh, zatímco měkké hroty jemně stimulují kožní tkáň. Každodenní masáž podle výše uvedených pravidel vám přinese odměnu ve formě zmírnění celulitidy a hladší pokožky zářící zdravím.

Upozornění : nepoužívejte kartáč proti celulitidě na místa s poškozenou kůží (drobné ranky, podráždění, spáleniny od slunce nebo ekzém). Vyvarujte se používání i v případě, že máte problém s žilní trombózou, lymfomem a nebo vás trápí zánětlivé či infekční onemocnění.

Partager l'article :

VOUS AIMEREZ AUSSI...

Zanechat komentář