Úvod CelulitidaVše o celulitidě 3 typy celulitidy: poznejte, jak je rozlišit

3 typy celulitidy: poznejte, jak je rozlišit

par
Les différents types de cellulite

Asi moc dobře víte, co se pod slovem celulitida skrývá, ale věděli jste také, že existuje více druhů? Jedná se o tukovou, vodnatou a vláknitou celulitidu. Doporučení, která je třeba dodržovat, se liší v závislosti na typu celulitidy. V tomto článku se dočtete o různých typech celulitidy, dozvíte se, jak je rozpoznat, a naučíte se správný postup v řešení pro daný typ celulitidy!

Tuková celulitida

Tuková celulitida je způsobena především špatným stravováním, nedostatkem fyzické aktivity, nadváhou a tedy i tukem. Když máte tukovou celulitidu, pokožka je jemná na dotek a nebolí, když ji štípnete.

Příčiny a vlastnosti:

Může za to především nevyvážená strava, vysoký obsah tuků a cukrů a nedostatek fyzické aktivity. Pokud jíte více tuku, než potřebujete, vaše tukové buňky rostou a množí se. V důsledku toho mechanismy metabolismu tuků nefungují normálně. Tuk se pak hromadí v tukové tkáni, cirkulace toxinů již nefunguje správně a ty se v buňkách ucpávají. Kůže pak získá hrbolatý vzhled.

Oblast těla:

Nachází se především na břiše, bocích a hýždích.

Jak odstranit tukovou celulitidu:

  • Nejprve byste měli vyvážit svůj jídelníček, vyhnout se hotovým jídlům a vybrat si čerstvé potraviny, pokud je to možné. Některé potraviny vám pomáhají spalovat tuky, zejména ty s vysokým obsahem vitamínu C.
  • Poté se zaměřte na vytrvalostní sporty, které je třeba provozovat několikrát týdně. Vytrvalostní sporty pomáhají spalovat tuky. Může se jednat například o rychlou chůzi, box, intervalový trénink,..)
  • Nakonec pro odstranění tukové celulitidy vsaďte také na anticelulitidní masáže. Budou skutečně stimulovat lipolýzu a zbavíte se tak tukových buněk.

Vodová celulitida

Vodová celulitida se často objevuje u štíhlých žen.

Příčiny a vlastnosti:

Tento typ celulitidy je způsoben především nedostatkem pohybu a špatným žilním a lymfatickým oběhem v důsledku zadržování vody. Zadržování vody způsobuje otoky tkání, které vyvíjejí tlak na krevní a lymfatické cévy. V důsledku toho je tělo ještě méně schopné vylučovat tekutiny, které se ještě více hromadí pod kůží. Otok tkání pak dodává kůži hrbolatý vzhled, který všichni známe jako pomerančovou kůži. Dalším rysem vodní celulitidy je, že je bolestivá na dotek.

Oblast těla:

Vodová celulitida je často doprovázena pocitem těžkých nohou a postihuje především: paže, stehna, lýtka a kotníky.

Jak odstranit vodovou celulitidu:

  • Za prvé, abyste snížili tento typ celulitidy, musí dojít ke zlepšení krevního oběhu (sníží se tak zadržování vody).
  • Pokud jde o jídlo, sůl je váš nepřítel! Pijte hodně vody, než pocítíte žízeň, a vsaďte na potraviny s odvodňovacím účinkem: brokolici, citron, červené ovoce…Vybírejte si potraviny bohaté na vitamín B6 a také ty s vysokým obsahem draslíku, jako jsou sušená rajčata a meruňky .
  • Ve sportu se zaměřte na cviky, které stimulují krevní oběh v nohách. Důrazně se doporučují vodní sporty (plavání, aquagym nebo aquabiking). Máte obrovský výběr!
  • Nakonec – masáže. Zaměřte se na drenáž, která zlepšuje žilní a lymfatický oběh. Použijte anticelulitidovou baňkovou masáž. Provádí se ve směru toku lymfy, čímž se stimuluje její oběh. Vaše tělo pak bude lépe eliminovat toxiny a posílí se. V důsledku toho se celulitida sníží.

Vláknitá celulitida

Vláknitá celulitida je nejodolnější celulitida, protože je to ta, která je uložena ve vašich tkáních a je přítomna již dlouhou dobu.

Příčiny a vlastnosti:

Vláknitá celulitida je způsobena kolagenovými vlákny, která rostou kolem starých tukových buněk. S tímto typem celulitidy souvisí i sedavý způsob života a vliv genů. Může to být také způsobeno dietou s vysokým obsahem cukru a nedostatkem pohybu. Je to nejobtížněji odstranitelný typ celulitidy, ale se správnou motivací se dá překonat! Vláknitá celulitida je výsledkem tvrdnutí kolagenu, vláknitého proteinu, který ovlivňuje elasticitu pokožky. Pokud je vaše pokožka citlivá a bolí ji štípnutí, znamená to, že máte tento typ celulitidy.

Oblast těla:

Oblasti, kde se vláknitá celulitida obvykle vyskytuje, jsou stehna a kolena.

Jak odstranit vláknitou celulitidu:

  • První pravidlo, které je třeba dodržovat, se týká jídla: je nezbytné vyloučit rafinovaný bílý cukr (jako je pečivo, průmyslové koláče atd.). Vsaďte na zeleninu (cuketa, čočka atd.), bílkoviny, celozrnné výrobky a nezapomínejte na hydrataci!
  • Druhý tip: hýbejte se! Důrazně se doporučuje vytrvalostní cvičení (zejména chůze nebo jízda na kole). Pomocí kardio cvičení spalujte tuky a posilujte svaly, díky čemuž bude vaše pokožka pevnější a hladší.
  • A konečně, k překonání vláknité celulitidy je také nutné použít masáž hnětením-válcováním, protože taková celulitida je hluboce uložená a obtížně se odstraňuje. Masáž následně rozbije tukové buňky, zodpovědné za celulitidu, které se přirozeně eliminují krevním a lymfatickým oběhem v těle.

Souhrnná tabulka různých typů celulitidy

Zde je rychlý souhrn toho, co potřebujete vědět o různých typech celulitidy.

WordPress Table

Pro účinnou anticelulitidovou masáž doporučujeme vakuovou baňku Cellublue. Masáž s ní vám pomůže odstranit celulitidu na stehnech, břiše, hýždích, lýtkách, pažích atd.  Baňku najdete v našich anticelulitidových sadách, které obsahují vše potřebné pro redukci různých druhů celulitidy!

 

Partager l'article :

Zanechat komentář