Úvod CelulitidaVše o celulitiděVodnatá celulitida Vodová celulitida: jak se jí zbavit?

Vodová celulitida: jak se jí zbavit?

par
cellulite aqueuse, comment s'en débarrasser

Vznik vodové celulitidy je spojen se zadržováním vody. Tento typ celulitidy může postihnout i ty nejhubenější ženy. Co je nutné vědět, abyste se této nevzhledné pomerančové kůže zbavili?

Jak vzniká vodová celulitida?

Vodová celulitida, jak název napovídá, souvisí s problémy se zadržováním vody v našem těle. Místo toho, aby odebíraly vodu, buňky ji ukládají, což brání správnému fungování oběhového a lymfatického systému. Buňky se postupně nasycují vodou a toxiny.  Výsledek? Otoky, bolesti a vodová celulitida!

Vodová celulitida může postihnout každou ženu, dokonce i tu nejštíhlejší. Tento typ celulitidy se nejčastěji vyskytuje na stehnech, pažích, lýtkách a dokonce i kotnících.

Jak poznat vodní celulitidu?

Pokud vaše pokožka vypadá oteklá, aniž byste ji svírali nebo se jí dotýkali, máte celulitidu vodního typu. Pokud se štípnete, objevíte širší oblast ve tvaru korálků bez skutečné zjevné prohlubně mezi jednotlivými oblastmi pomerančové kůže.

Jaké jsou příčiny vodové celulitidy?

Tento typ celulitidy je způsoben žilní a lymfatickou dysfunkcí, která způsobuje zadržování vody. Voda, která zůstává v tkáních, brzdí krevní oběh a obsahuje mnoho toxických odpadních látek.

Abyste se zbavili vodní celulitidy, musíte se zbavit zadržování vody!

Dieta proti vodní celulitidě.cellulite aqueuse alimentation

 Potraviny s vysokým obsahem draslíku

Potraviny bohaté na draslík jsou velmi prospěšné. Mají drenážní vlastnosti a jsou účinné při snižování krevního tlaku. Draslík se nachází v různém ovoci a zelenině: švestky, kaštany, avokádo, špenát, brambory, celer, banány, kiwi, melouny, rajčata a dýně.

 Konzumujte potraviny bohaté na vitamín B6

Pro regulaci cirkulace vody v těle zvyšte také spotřebu produktů obsahujících vitamín B6. K tomu si vybírejte potraviny, jako jsou obiloviny, vaječné žloutky, vlašské a lískové ořechy, banány, bílé maso, tučné ryby a korýši.

Potraviny s diuretickými vlastnostmi

Některé potraviny jsou známé pro své diuretické a detoxikační vlastnosti. Je jím například ananas nebo chřest. Zařazujte je pravidelně do svého jídelníčku!

Omezte sůl

Samozřejmě nezapomínejte na pestrou stravu a omezte příjem soli! Sůl zvyšuje zadržování vody. Místo toho si jídlo dochuťte citronem, česnekem nebo cibulí, abyste stimulovali krevní oběh a snížili tak zadržování vody.

Omezte cukry

Abyste se vyhnuli ukládání tuku a vody, odstraňte ze svého jídelníčku cukry a sůl. Omezte konzumaci potravin, které je obsahují, jako je bílé pečivo, sladké rohlíky, sušenky, uzeniny, uzené maso, ryby a hotová jídla.

 Dostatečný příjem tekutin

Na závěr musíme zmínit dostatečnou hydrataci a tou je myšleno alespoň 1,5 l denně. Nemusíte se bát, že by kvůli tomu vaše tělo zadržovalo ještě více vody, naopak pomůže tělu lépe ji odbourat a s ní také nahromaděné toxiny. K odstranění vodové celulitidy je  toto doporučení naprosto nezbytné!

Věděli jste to? Pro podporu odvádění vody, tuků a toxinů nahromaděných v našem těle jsou velmi užitečné některé doplňky stravy! Chcete-li využít jejich blahodárných účinků, vyzkoušejte například naše Drenážní kapky proti celulitidě, které vám pomohou snadněji odstranit celulitidu a s ní spojené zadržování vody.

Jaké sporty praktikovat, abyste zredukovali tento typ celulitidy?

cellulite aqueuse sportPro odstranění vodové celulitidy je nejlepší volit sporty, které usnadňují drenáž a stimulují krevní oběh v nohách bez vyvíjení tlaku na žíly, tedy bez nadměrného nárazu.

V ideálním případě zvolte vodní sporty, jako jsou:

  • vodní kolo
  • plavání
  • posilování ve vodě

Tyto sporty stimulují krevní a lymfatický oběh a usnadňují žilní průchod.

Můžete také vyzkoušet:

  • svižnou chůzi
  • turistiku
  • cyklistiku

Každodenní chůze pomáhá stimulovat žilní průtoky v nohách. 

Naopak se vyvarujte:

  • sauně
  • horkým lázním

Tyto aktivity rozšíří vaše krevní a lymfatické kapiláry, což následně zvýší účinky zadržování vody a přítomnost celulitidy.

Masáž proti vodové celulitidě

K odstranění vodové celulitidy je nezbytné provádět pravidelné masáže hnětením. Tato jedinečná technika umožňuje dlouhodobě a účinně působit na celulitidu. Palper-rolling je metoda ruční masáže, jejímž cílem je oddělit tukové buňky od kolagenových vláken. Toto hnětení pokožky rolováním pomáhá znovu aktivovat krevní oběh a uvolnit ucpané tkáně. Masáž palpate-roll lze provádět ručně (s trochou složitosti) nebo pomocí vakuové baňky.

Anticelulitidní baňka se velmi snadno používá, reprodukuje palpační pohyb a je účinná proti všem typům celulitidy. Masáže s baňkou totiž umožňují odvodnění buněk, aby se zbavily toxinů, tuků a uložené vody. Může se tak správně obnovit krevní a lymfatický oběh a zmizí zadržování vody! Odvodněním buněk také vymažete důlky na povrchu pokožky.

  • Chcete-li tyto masáže provádět správně, jednoduše a rychle, použijte vakuovou baňku Cellublue proti celulitidě.
  • Jednoduchý tlak vám umožní stlačení záhybu kůže a její rozbalení, aby se v ní prolomily dolíčky.
  • Patentovaný design čistě vyrobený ze silikonu, který jediným zmáčknutím zachytí všechny důlky, které mu stojí v cestě.
    Staří pouhé 3 minuty na každou oblast těla.
  • Prokazatelné výsledky již za 21 dní.

Pokud si osvojíte všechny tyto správné návyky, budete se moci velmi brzy rozloučit s vodovou celulitidou!

Partager l'article :

Zanechat komentář