Úvod CelulitidaAnticelulitidové řešení Sprchování studenou vodou pomáhá odstranit celulitidu: pravda, nebo pověra?

Sprchování studenou vodou pomáhá odstranit celulitidu: pravda, nebo pověra?

par
jet d'eau froide

V poslední době se často hovoří o příznivých účincích kryoterapie či sprchování studenou vodou. Mnoho lidí vyzdvihuje celkový přínos studené sprchy pro organismus a zmiňují ji také jako užitečného pomocníka v boji proti celulitidě. Je ale sprchování studenou vodou skutečně tak účinné, jak se říká?
V tomto článku téma sprchování studenou vodou rozebereme a vy si tak budete moct udělat vlastní názor.

Přínosy sprchování studenou vodou

Francouzský kardiolog a nutriční terapeut Frédéric Saldmann ve své poslední knize o pomocnících v boji proti stárnutí uvádí, že „chlad aktivuje náš hnědý tuk a dokáže jej v několika minutách rozpustit“ . Saldmann se mimo jiné domnívá, že „během sprchování vodou o teplotě 20 °C se za dvě až tři minuty spálí zhruba 100 až 200 kalorií“. Další specialisté popisují následující účinky studené vody:

  • Pod proudem studené vody se stahují cévy, krevní oběh se rozproudí a pokožka se vyhlazuje. Tím se zvýší průtok krve a každý pór pokožky se řádně okysličí. Sprchování studenou vodou prospívá zejména nohám, protože působí proti potížím s krevním oběhem. Stažení cév usnadňuje návrat krve k srdci a dokáže výrazně přispět k odbourávání celulitidy.

  • Studená sprcha po intenzivní fyzické aktivitě snižuje průtok krve a díky tomu se buňky rychleji zbaví přebytečné vody.

  • Sprchování studenou vodou představuje skvělý způsob, jak vypnout pokožku a odstranit odumřelé kožní buňky.

  • Proud studené vody stimuluje imunitní systém, protože tělo v reakci na chlad začne vytvářet bílé krvinky. Právě ty posilují odolnost organismu proti rýmě, chřipce a mnoha typům astmatu.
  • Studená sprcha stimuluje vlasovou pokožku. Povzbuzuje krevní oběh a jako živá voda působí na všechny cévy, čímž dochází k posílení svrchní vrstvy tkáně.  Studená voda zároveň napomáhá předcházet vypadávání vlasů.
  •  Při hubnutí je studená voda skvělý spojenec, protože taková sprcha povzbuzuje metabolismus a podporuje vylučování tekutin z těla. Tím také pomáhá preventivně působit proti tvorbě lipomů,  malých uzlíků z tukových buněk.
  • Osvěžující studená sprcha může pomoct také v boji proti úzkostem a depresi.  Chladná voda působí na organismus jako vzpruha, díky níž si snáze udržíte chladnou hlavu, jasnou mysl a bystrý úsudek.

Příčinou celulitidy často bývá špatný krevní a lymfatický oběh. Sprchování studenou vodou podporuje krevní oběh tím, že stahuje cévy. Díky tomu se krev a lymfa dostanou i do partií, kde se hromadí tekutiny, což může pomoct vyplavit z těla toxiny a odpadní látky a tím zredukovat celulitidu. Přesto je třeba zdůraznit, že ani studená sprcha není zázračný všelék na celulitidu.

Chcete-li dosáhnout trvalých výsledků, doporučuje se sprchování studenou vodou doplnit zdravým životním stylem, což zahrnuje:

Chcete-li své pokožce navrátit pevnost a hladkost bez známek celulitidy, program Cellublue proti celulitidě je tu pro vás 🙌🏼

Partager l'article :

VOUS AIMEREZ AUSSI...

Zanechat komentář