Úvod Strie Strie na prsou: Příčiny a řešení s Cellublue

Strie na prsou: Příčiny a řešení s Cellublue

par
vergetures sur les seins

Stále se mluví o striích v oblasti břicha, ale některé ženy řeší tento problém v hrudní části. Ideální je samozřejmě striím na prsou předcházet co nejdříve, abyste se jich později nemusely  zbavovat.

Co jsou to strie?

Strie jsou praskliny, které se mohou objevit na kůži v různých obdobích našeho života, a to jak u mužů, tak u žen. Jedná se o jizvy dermis (dermis je vrstva kůže pod epidermis). I když jsou absolutně neškodné, mnoha lidem připadají nevzhledné. Strie se nejprve zbarví do fialova nebo do červena, pak postupně barva bledne a strie získají lehce perleťový vzhled. Jejich vzhled je způsoben nedostatkem kolagenu, na jehož tvorbu mají vliv různé hormony. Pokud se vaše pokožka rychle mění a neprodukuje dostatek kolagenu k zajištění dostatečné pružnosti, mohou se začít objevovat strie. I když jsou již strie zahojené, je možné je udělat diskrétnějšími, ale ne je úplně vymazat. Jejich vzniku se však dá do jisté míry předejít.

Příčiny strií na prsou

V tomto článku jsme se zaměřili především na strie na prsou. Pokud se chcete dozvědět o příčinách vzniku strií na jiných částech těla, podívejte se do záložky STRIE, kde se věnujeme dalším částem těla.

Strie na prsou nejsou nejčastější, přesto se mohou objevit z mnoha důvodů.

Dospívání

Strie se mohou objevit během dospívání, zvláště když je vývoj těla přiliš rychlý: 25 % dívek a 10 % chlapců bojuje s tímto vedlejším efektem rychlého růstu. Když se hrudník natáhne, strie na prsou se mohou objevit vertikálně na horní a spodní části prsou, ale také diagonálně nebo horizontálně – od podpaží k bradavce. V dospívání bývá zdrojem komplexů, je však třeba mít na paměti, že jde o zcela přirozený jev.

Těhotenství

V těhotenství se strie velmi často objevují na břiše a bocích, ale také na prsou – mléčné žlázy jsou totiž stimulovány hormony, což způsobuje jejich otoky a vznik strií v této oblasti. K těmto změnám dochází mezi začátkem těhotenství a koncem druhého trimestru. Další strie se mohou objevit i v období kojení.

Změna hmotnosti

Jakékoli změny v naší tělesné hmotnosti mohou způsobit strie. K jejich vzniku může vést přibírání na váze v důsledku špatné stravy, léků (zejména jsou-li v léčbě zahrnuty kortikosteroidy), stresu nebo jakékoli jiné příčiny. Proces vzniku strií závisí na počáteční hmotnosti, rychlosti nárůstu hmotnosti, predispozici pokožky ke vzniku strií a na péči o tělo. Důležité je, že stejný efekt může mít i hubnutí – i když je hubnutí pomalé, pokožka může mít problém „držet krok se změnami“, což vede k nedostatku kolagenu a tím ke snížení elasticity pokožky, což podporuje vznik strií.

Prsní implantáty

Samozřejmě byste měli vědět, že zvětšení prsou může mít stejné účinky jako těhotenství nebo přibírání na váze, protože jde o změnu objemu prsou. Proto stojí za to zvážit tyto důsledky před konečným rozhodnutím, zvláště pokud se jedná o změnu z A košíčku na D … Odstranění stejných implantátů (nebo zmenšení prsou) může také vést ke vzniku strií, i když se neobjevila při úvodní operaci.

Genetika

Důležitou roli při vzniku strií na prsou a jejich závažnosti hrají také genetické podmínky. Tenká kůže, kterou zdědíme po rodičích, je jemnější a má jasnější jizvy, což může znamenat větší, ale i hlubší strie. Kromě toho mohou některé nemoci, jako je Cushingův syndrom nebo léčba kortikosteroidy, zhoršit výskyt strií na prsou.

Strie na prsou však nejsou nevyhnutelné. Je téměř nemožné je zcela odstranit … ale existují řešení, jak je minimalizovat a zabránit vzniku nových.

Les causes des vergetures sur les seins

Způsoby, jak snížit strie na prsou

Existují řešení, jak snížit viditelnost strií na prsou. Některé z nich lze snadno provést doma, jiné musí provádět kvalifikovaní odborníci.

Domácí prostředky – péče proti striím

O některých tělových krémech/plejích je známo, že redukují strie. Jejich složky v kombinaci s pravidelnou masáží podpoří krevní oběh a stimulují tvorbu kolagenu. Při aplikaci těchto přípravků na strie na prsou je však třeba dávat pozor. Některé přísady mohou bradavky dráždit, proto volte olejíček, který lze na prsa aplikovat.

Nejčastěji používané oleje proti striím jsou sladké mandle, avokádový a jojobový olej, které jsou známé svými hydratačními a vyhlazujícími vlastnostmi. Jednou z hlavních vlastností těchto olejů je také snížení viditelnosti jizev/strií, i když se objevily již dávno. Navíc snižují svědění, které může být způsobeno výskytem strií na hrudi.

Před nákupem esenciálního oleje si pozorně přečtěte etiketu! Některé produkty jsou speciálně vytvořeny pro čerstvé jizvy, dopad na ty nejstarší může být zanedbatelný. Vybírejte proto vždy olej, který účinně působí na nové i staré strie, stejně jako v případě Cellublue oleje zaměřeného na strie.

👉 Proč se vyplatí zvolit Cellublue olej proti striím?

icon-check 100% přírodní složení

Efektivní na všechny typy strií: čerstvé (červené) i ty již zahojené (bílé)
icon-check Vhodné pro kojící a těhotné ženy
icon-check Obsahuje pouze rostlinné oleje (jojobový, slunečnicový, sezamový, sójový, olivový, avokádový)
icon-check Bez parabenů, bez barviv, bez konzervačních látek, bez minerálních olejů, bez alergenů a bez éterických olejů.
icon-check Dvojí účinek: prevence a redukce strií

Hydratace

Správná hydratace je pro péči o pleť klíčová, proto toto téma nezanedbávejte! Vyberte si hydratační produkty, které jsou vhodné pro váš typ pleti a používejte je pravidelně. To umožní rychlejší zahojení strií na prsou a dosažení lepších výsledků: na dobře promazané pokožce je snazší redukovat strie.

Chirurgická léčba

Pokud tato řešení nestačí, je k dispozici chirurgická léčba. Jsou tři hlavní.

Laser

Laser je velmi účinná léčba pro výrazné snížení strií na prsou. Přizpůsobeno typu strií (hluboké, depigmentované…), bylo by to ideální řešení, pokud by cena nebyla příliš vysoká: mezi 150 a 300 € za sezení s vědomím, že k dosažení optimálního výsledku je potřeba alespoň 5. , a že proces není vždy bezbolestný.

Peeling

Peeling je další dostupnou možností, jak se zbavit strií na hrudi. Chemickou exfoliací pokožky se stimuluje dermis a je dosaženo trvalého výsledku. Můžete najít peelingové sady, ale pro lepší a bezpečnější výsledky je vždy lepší obrátit se na profesionála. Cena je však vysoká (cena obecně uváděná podle zóny, od 80 €) a často je nutné absolvovat několik sezení.

Mikrodermabraze

Termín mikrodermabraze se často mylně používá k označení souprav pro chemický peeling. Ve skutečnosti se však jedná o mechanický peeling s hliníkovými mikrokrystaly promítanými na ošetřovanou oblast. Provádí se v lokální anestezii a je účinný na nedávné i starší jizvy. Sezení stojí mezi 60 a 150 € a budou vyžadovány masáže s léčivým krémem.

Jak předcházet strmém na hrudi?

Nejlepší by samozřejmě bylo umět striím na prsou předcházet, abychom se jich nemuseli zbavovat složitými, drahými, někdy bolestivými metodami a ne vždy tak účinnými, jak by se dalo doufat. Abyste se jim vyhnuli, zde je několik tipů: nejprve pokožku hydratujte. Hydratace není jen o krémech a mlékách, pro zdravé tělo je důležité pít dostatek vody. Nezapomínejte na pravidelné peelingy a masáže pro aktivaci krevního oběhu. Můžete také použít náš olej Cellublue Stretch Mark Care Oil, který má dvojí účinek při prevenci a redukci všech typů strií.

Cellublue metoda k odstranění strií na prsou:

PREVENCE

Olej na strie v dostatečném množství naneste na prsa, masírujte krouživými pohyby.

REDUKCE

Krém nanášejte krouživými pohyby na místa se striemi.

MASÁŽ

Exfoliuje pokožku, čistí ji a umožňuje pronikání živin. Masáž stimuluje lymfatický systém, díky kterému se tělo čistí od toxinů.

Všechny produkty  ke snížení výskytu strií, naleznete v našem balíčku proti striím Cellublue.

Partager l'article :

VOUS AIMEREZ AUSSI...

Zanechat komentář