Úvod CelulitidaAnticelulitidové řešeníAnticelulitidová péče Jak na zadržování vody v oblasti břicha: osvědčené způsoby

Jak na zadržování vody v oblasti břicha: osvědčené způsoby

par
zatrzymywanie wody - brzuch

Ke konci dne si musíte kvůli nepříjemnému pocitu a otoku rozepnout knoflík u kalhot? Vaše břicho, obvykle ploché, se nafoukne, aniž byste skutečně věděli proč? Co když je tento problém spojen s lokalizovaným zadržováním vody ve vašem břiše?

Poradíme vám, jak to napravit a dát této nepříjemnosti jednou provždy sbohem!

Zadržování vody v žaludku – „balónkový“ efekt

Zadržování vody je poměrně častým, i když nepříjemným stavem. Tělo tvoří přibližně 70 % vody: dvě třetiny jsou uloženy v různých buňkách, zatímco zbývající třetina cirkuluje v těle, v krvi (plazmě) nebo mezi buňkami. Někdy se však cirkulace vody zastaví a tekutina prosákne do tkání a zůstane tam zablokovaná. To má za následek otok, nazývaný edém. A ačkoli se obecně zadržování vody soustředí na stehna, nohy a kotníky, mohou být postiženy i jiné části těla: ruce, obličej a dokonce i břicho. 

Zadržování vody v oblasti břicha je vzácné, ale nemůžeme ho zcela vyloučit. Mezi důvody patří:

  • Premenstruační období, kdy se u ženy často objevuje nadýmání a někdy i výrazné a náhlé přibírání na váze.
  • Těhotenství
  • Období menopauzy.
  • Některé léčebné postupy, zejména ty založené na kortikosteroidech, stejně jako hormonální a antihypertenziva.

https://www.shutterstock.com/fr/image-photo/young-woman-suffering-strong-abdominal-pain-1254094441

Příznaky zadržování vody v břiše nejsou jen o nafouklém bříšku, ale především o velkém diskomfortu. Je vám špatně, oblečení máte najednou velmi těsné, a navíc máte pocit, že ztrácíte kontrolu nad svým tělem. Nebojte se, nejste s tímto problémem sami!

Zadržování vody v žaludku: jak se s tím rychle vypořádat?

Chcete-li snížit zadržování vody a dosáhnout ploššího břicha, musíte vzít za své zdravý životní styl a vyváženou stravu.

Myslete na zdravou stravu

Zadržování vody v oblasti břicha je často zaměňováno s plynatostí. Tyto dva jevy spolu nemají nic společného, ​​protože zadržování vody není způsobeno zažívacími problémy.

Stále je však důležité dbát na svůj jídelníček. Vybírejte tedy vyvážená jídla, omezte spotřebu soli a cukru, častěji jezte čerstvou zeleninu a ovoce, zdravé tuky a celozrnné výrobky.

Existují i ​​přípravky, které mají přirozené drenážní vlastnosti, a tím zabraňují zadržování vody v těle. Patří mezi ně ananas, grapefruity, artyčoky, celer, chřest, sušené ovoce, otruby a avokádo.

Čtěte: 5 detoxikačních nápojů proti celulitidě

Proti zadržování vody – voda!

Dostatečná hydratace je nezbytná pro správné fungování těla a dehydratace je jednoduchý způsob, jak zhoršit oběh a zvýšit retenci.

Pijte především vodu, ale také rostlinné detoxikační nálevy, které zabraňují zadržování vody v těle a pomáhají odstraňovat nahromaděné toxiny, zde skvěle poslouží naše detoxikační čaje.

Malé změny v každodenním životě

Někdy stačí malé změny k rychlému zlepšení vašeho pohodlí. Vyvarujte se tedy nadměrnému teplu, které způsobuje rozšiřování cév a podporuje zadržování vody. Nenoste oblečení, které tlačí na břicho. Nezůstávejte hodiny ve statické poloze, i když pracujete u stolu, dělejte pravidelné přestávky a projděte se. Pokud máte rádi fyzickou aktivitu, sportujte tak často, jak  jen můžete.

Masáž, kterou si zamilujete

Sáhněte po naší vakuové baňce proti celulitidě. Pravidelně prováděné masáže vám pomohou rozloučit se se zadržováním vody v oblasti břicha.

Krouživými pohyby si po dobu 3 minut masírujte břicho – to stačí k odvodu vody přítomné ve tkáních a díky tomu vaše břicho získá znovu plochý vzhled.

Pokud se budete řídit těmito radami, jsme si jisti, že se s otoky břicha rychle vypořádáte a zadržování vody bude jen nepříjemnou vzpomínkou.

Partager l'article :

VOUS AIMEREZ AUSSI...

Zanechat komentář