Úvod HubnutíŘešení na hubnutíTipy pro hubnutí Proč je alkohol katastrofou pro linii a celulitidu?

Proč je alkohol katastrofou pro linii a celulitidu?

par
alkohol a cellulit

Během svátků, ale často i po zbytek roku máme tendenci pravidelně konzumovat alkohol. Večery s přáteli, doprovod k dobrému jídlu, akce všeho druhu… Příležitostí je nepřeberně! Měli bychom si ale uvědomit, že alkohol není tím nejlepším spojencem pro zdravý životní styl a že je také dost katastrofální pro naši linii a celulitidu! Pojďme se na to podívat zblízka…

Vliv alkoholu na naši celulitidu a váhu

První bod, který je třeba vzít v úvahu při dopadu alkoholu na naši váhu, je hladina cukru, která je téměř u všech typů alkoholických nápojů extrémně vysoká! Například sklenka červeného vína má asi 70 kalorií, panák vodky 120 kalorií, půllitr piva 110 kalorií a co je nejhorší, alkoholický koktejl s ovocným džusem až 180 kalorií!

Výpočet je tedy rychle hotový, pokud večer vypijete několik skleniček alkoholického nápoje, vaše denní bilance kalorií rychle exploduje ať si jídelníček hlídáte na 100 %! Tyto kalorie mají na svědomí především sacharidy, tedy cukry obsažené v alkoholu, jejich vliv na vznik celulitidy je tedy více než jasný. Když totiž konzumujeme cukr, naše tělo si ho uloží ve formě tuku… v našich dolíčcích a přebytečných kilogramech!

Navíc konzumací alkoholu ztrácíte určitá měřítka, včetně sytosti. To znamená, že když vypijete pár skleniček, jen těžko poznáte a okamžik, kdy už nebudete mít hlad. Většinou si pak konzumaci alkoholu spojujeme se sušenkami a příliš slanými, sladkými nebo tučnými jídly. A výsledek? Katastrofa pro vaši postavu!

Poslední bod, který je třeba zmínit: alkohol má tendenci dehydratovat naše tělo, což částečně vysvětluje pocit únavy, neklidu nebo i bolest hlavy, která nás čeká následující den po propitém večeru jako nechvalně známá kocovina. Máte-li tendenci mít vodnatou celulitidu a trpíte-li zadržováním vody, může příliš pravidelná a nadměrná konzumace alkoholu vaše dolíčky jen zhoršovat!

Jak omezit škody alkoholu na naší postavě?

Abyste se vyhnuli přibírání na váze a tomu, že se vám kvůli alkoholu tvoří dolíčky, omezte svou konzumaci co nejvíce, dámy. A když už víte, že se alkoholovému dýchánku nevyhnete, nezapomeňte každou sklenku alkoholu proložit velkou sklenicí vody, což je dobrá technika, jak zpomalit konzumaci a snížit účinky alkoholu. Vynechejte také všechna jídla s vysokým obsahem tuku a slaná jídla, která na vás lačně koukají z konferenčního stolu, raději jako občerstvení zvolte proužky zeleniny s česnekovým dipem, hummus nebo třeba rajčátka s mozarellou.

Nyní už víte, proč je alkohol katastrofou, jak pro vaši linii, tak pro celulitidu. Nebuďte však na sebe příliš tvrdé! Občasné popíjení alkoholu nebude mít žádný vliv na vaši váhu ani dolíčky, takže to nemusíte úplně zakazovat. Klíčem je, jako vždy u jídla, rovnováha! Když totiž budete pít alkohol s rozumem a jen při občasných příležitostech, více si ho vychutnáte a nemusíte mít výčitky svědomí, že vám pokazí dietu.

A pokud jste to přece jen včera s tím večírkem pořádně přehnali, zaměřte se především na hydrataci! Kromě usnadnění trávení pomáhá pitná voda předcházet nadýmání, odvádět a odstraňovat toxiny a zamezit zadržování tekutin a tuků. Pro účinný hubnoucí a detoxikační účinek můžete vyzkoušet i čaj na hubnutí! Jeho složení z okvětních lístků, citrusových plodů a bylinek vám pomůže vyčistit tělo od škodlivých toxinů a alkoholu mnohem rychleji a snadněji.

Partager l'article :

Zanechat komentář