Jak se zbavit celulitidy na stehnech?

par
cellulite sur les cuisses

Mnoho žen se potýká s celulitidou na stehnech a sní o tom, že se ji zbaví. Bohužel se jedná o přírodní jev a faktory, které jej vyvolávají, jsou různé. Na tuto typicky ženskou nepříjemnost existuje celá řada procedur a určitá řešení jsou skutečně účinná. S dobrým plánem jsou hladká stehna na dosah všem!

Proč se nám na stehnech tvoří celulitida?

Celulitida je způsobena zvýšením množství adipocytů (tukových buněk), které se nacházejí v povrchové části pokožky (1). Nesprávné vylučování vody a toxinů může způsobit tvorbu tuků. Na povrchu kůže se pak vytváří malé hrbolky, kterým říkáme pomerančová kůže.

Celulitida má tendenci se tvořit na stehnech, hýždích nebo bocích, protože tyto oblasti obsahují více tukové tkáně. Na horní části stehen celulitida vzniká více u žen než u mužů.

Jaký typ celulitidy vzniká na stehnech?

Existují různé typy celulitidy. Je důležité je rozpoznat, abyste věděli, jak na ně:

Vodnatá celulitida

Vodnatá celulitida je měkká a má hrbolatý vzhled. Je spojena s retencí vody v důsledku špatného žilního a lymfatického oběhu. Způsobuje pocit těžkých nohou. Pijte hodně vody a aktivujte krevní oběh, abyste ji pomohli uvolnit.

Tuková celulitida

Tuková celulitida je důsledkem nadbytečného tuku. Na dotek je velmi měkká. Nakupuje se především ve spodní části těla. Pravidelná fyzická aktivita a zdravá strava můžou pomoci odstranit tuto celulitidu na stehnech.

Fibrózní celulitida

Fibrózní celulitidy je těžké se zbavit, protože je hloubková a máte ji dlouho. Je tvrdá a bolestivá na dotek a je viditelná pouhým okem. Fibrózní celulitida je důsledkem ztráty pružnosti kolagenových vláken, které obklopují tukové buňky. Pravidelné anticelulitidní masáže vhodnými prostředky mohou výrazně snížit tento typ celulitidy na stehnech (2).

Jaké jsou důvody vzniku celulitidy na stehnech?

Hormony

U žen se hladina hormonů, zejména estrogenu, mění během puberty, těhotenství, menstruačních cyklů nebo menopauzy. Tyto výkyvy podporují zadržování vody a ukládání tuku v určitých oblastech těla. Proto se může objevit celulitida na stehnech.

Dědičnost

Počet tukových buněk a jejich rozmístění je součástí naší genetické výbavy. Pokud naše maminka nebo babička měly celulitidu, je velice pravděpodobné, že ji budeme mít i my. Stejně tak ne každý má stejnou schopnost spalovat a ukládat tuk. Vše je psáno v našich genech již od našeho narození.

Špatný krevní oběh

Poruchy krevního oběhu mohou způsobit snížení přirozeného odtoku toxinů. Tělo pak může začít zadržovat vodu a ukládání tuku na stehnech je podpořeno. Zablokování tukových buněk vede k dysfunkci tukové tkáně a může vytvářet vodnatou celulitidu.

Nevyvážená strava

Množství a kvalita jídla, které jíme, ovlivňuje způsob ukládání tuku v těle. Strava příliš bohatá na cukry a špatné tuky zvyšuje riziko vzniku celulitidy na stehnech. Pokud zkonzumujeme více kalorií, než kolik spálíme, tělo je přemění na mastné kyseliny a uloží je do tukových buněk. Je proto nezbytné dodržovat dobré stravovací návyky, aby nedošlo ke vzniku důlků na stehnech.

Způsob života

Stres způsobuje nadbytek kortizolu v krvi. Snižuje množství lipolytických hormonů, které ničí tukové buňky. Stres má tedy velký vliv na vznik pomerančové kůže.

Sedavost je dalším důležitým faktorem při ukládání tuků a toxinů ve stehnech. Nedostatek fyzické aktivity zvyšuje riziko vzniku důlků, protože v klidu spálíte mnohem méně kalorií než pohybem. Naopak, spíš tuk budeme ukládat.

Jak odstranit celulitidu na stehnech?

Na odstranění celulitidy na stehnech neexistuje žádný zázrak. Existují však účinná řešení, která ji pomohou výrazně snížit. Pravidelnost a trpělivost jsou nezbytné pro zajištění trvalých výsledků.

Anticelulitidní masáže

Technika hnětení-tření spočívá v intenzivním masírování kůže. Praktikováním této masáže aktivujete proces lipolýzy. Odstraníte tak tuky a toxiny a zlepšíte lymfatickou drenáž.

V kosmetických salonech tuto masáž provádějí kosmetičky buď samy nebo pomocí zařízení zacílených na hlubší vrstvy kůže.

Pro provádění masáže hnětením-třením snadno v pohodlí domova na trhu existují vakuové baňky, dokonce už i elektrické, které jemně sají pokožku, redukují tuky a tím snižují celulitidu.

Každodenní masáží těmito vakuovými baňkami získáte pevnou a hladkou pokožku a zbavíte se pomerančové kůže. Vakuová baňka Cellublue je 100% účinné anticelulitidové řešení. Výsledky se dostaví velice rychle! Budou viditelné již za 21 dní, při masáži pouhé 3 minuty denně!

Pravidelná fyzická aktivita

Sport vám pomůže vytvarovat postavu. Díky cíleným cvičením budujeme svaly a zpevňujeme pokožku. Pravidelná fyzická aktivita nejméně 3krát týdně stimuluje krevní oběh a zamezuje ukládání tuků a tím i vznik celulitidy.

Například dřepy jsou skvělé na celulitidu na stehnech, stejně jako rychlá chůze, aqua aerobik nebo fitness.

Vyvážená strava

Vyvážená strava a zdravá jídla pomáhají snižovat celulitidu na stehnech. Upřednostňujte potraviny bohaté na vlákninu, antioxidanty a draslík, aby odbourávání tuků probíhalo co nejrychleji.

Hydratace

Voda pomáhá odstraňovat toxiny a vylučovat tuk. Pokud máte dostatečný příjem vody, tělo se může lépe zbavit toxinů. Ale pozor, zapomeňte na sodovky a další sladké nápoje, které narušují trávení a podporují vznik celulitidy na stehnech.

Anticelulitidní péče

Ať už se jedná o gely, krémy nebo oleje, anticelulitidní péče obsahuje aktivní složky, o kterých je známo, že odstraňují celulitidu na stehnech.

Tyto účinné látky přírodního původu (kofein) nebo původu rostlinného (zelený čaj, mořské řasy nebo guarana) zabraňují ukládání tuků, aktivují krevní oběh a pomáhají vyloučení toxinů a přebytečné vody z těla.

Lékařská péče k odstranění celulitidy na stehnech

Kryolipolýza

Toto ošetření spočívá v redukci podkožního tuku díky chladu. Tukové buňky jsou ničeny působením chladu. Výsledky jsou viditelné již po prvním sezení. Pro efektivní ošetření jsou ale obvykle nutná dvě nebo tři sezení. Kryoterapie je obecně drahá záležitost. Jako rovnocennou náhradu můžete vyzkoušet náš cryo krém na celulitidu, který pracuje na stejné bázi, jen ho můžete používat jednoduše v pohodlí domova kdykoliv si vzpomenete!

Mezoterapie

Mezoterapie je vstřikování látek, které pomáhají roztavit tuk ve specifických částech těla, tenkou jehlou. Těmito látkami může být mimo jiné kofein, kolagenázové enzymy nebo artyčokové výtažky. Často je zapotřebí ošetření opakovat, aby bylo možné pozorovat snížení celulitidy.

Ultrazvuk

Ultrazvuk umožňuje zaměřit energii na konkrétní bod, což vede k lokálnímu zvýšení teploty, které způsobuje destrukci membrány tukových buněk a uvolňování triglyceridů.

Vysokofrekvenční vlny 

Princip použití vysokofrekvenčních vln spočívá v tom, že na kůži působí vlny o velmi vysoké frekvenci, aby se zvýšila teplota kůže do hloubky a tím došlo ke zničení tuku. Působení vysokofrekvenčních vln má ale větší dopad na ochablou pokožku než na ničení tuku (3).

Studené lasery

Tato neinvazivní technika redukuje podkožní tuk pomocí světla vydávaného diodovým laserem (LED). Světlo po dobu 30 minut působí na ošetřovanou oblast. Lasery jsou účinné na všechny typy celulitidy a jsou bezbolestné. Je potřeba asi 8 sezení. 

Rázové vlny

Na kůži působí vlnový vysílač, který vytváří velký tlakový pulz amplitudové energie, který se pomalu šíří tkání. Metabolická aktivita tkání se zlepšuje, oblasti s celulitidou jsou defibrovány, a obnovuje se mikrocirkulace a buněčné výměny látek. 

Partager l'article :

Zanechat komentář