Celulitida na pažích: jak ji odstranit?

par
cellulite sur les bras

Někteří lidé se za svoji celulitidu na pažích stydí a neodvažují se nosit topy s krátkým rukávem. Naštěstí ale existují účinná řešení, jak tuto celulitidu zredukovat.

Co je to celulitida?

Celulitida se vytváří z přemíry tuku v tukových buňkách. Tuková tkáň je tkáň tvořená vlákny nebo buňkami zvanými „adipocyty“. Ty jsou umístěny pod kůží a vyskytují se na několika místech těla, včetně paží.

Jak tukové buňky rostou, celulitida je více viditelná. Takže místo, aby byla vaše kůže byla hladká, vypadá jako pomerančová kůže, je hrbolatá a plná důlků. Celulitida se velmi často nachází v oblasti stehen, břicha a hýždí, ale může se stát, že se objeví i na pažích. A na to se zaměříme v tomto článku.

Další informace o tom, co je to celulitida, najdete v našem kompletním souboru věnovaném tomuto tématu.

Proč máme na pažích celulitidu?

Příčiny vzniku celulitidy jsou různé. Ženy jsou náchylnější k celulitidě než muži (2). Důvodem je jednoduše to, že tukové buňky nejsou konstruovány stejným způsobem u obou pohlaví (3). Změna vzhledu kůže může být způsobena hormony, kolagenem, genetikou a špatným oběhem. Kromě toho strava, životní styl, nedostatek fyzické aktivity a přibírání na váze jsou také důvody, spojené se vznikem celulitidy. Špatné návyky mohou vést k hromadění tuku v jakékoli části těla, včetně paží.

Jaká jsou řešení pro odstranění celulitidy z paží?

Existuje několik řešení, jak se zbavit celulitidy na pažích. Mezi ně patří cvičení, masáže, anticelulitidová ošetření, zdravé stravování a další.

Celulitida na pažích: cvičení, která vám pomohou se jí zbavit

Hubnutí a určitá cvičení hrají důležitou roli při odstranění celulitidy. Chcete-li se celulitidy zbavit, začněte sportovat. Nejprve začněte vytrvalostními sporty, abyste snížili váhu. Doporučujeme kardio sporty, které vyžadují zapojování rukou a paží. Například skákejte přes švihadlo, plavejte, zkuste kick boxing nebo eliptické kolo.

Pokud hodně sedíte, pusťte se do toho postupně. Pravidelné cvičení pomáhá redukovat tukové buňky, nabrat svalovou hmotu a snižovat celulitidu.

Určitá cvičení zaměřená na paže sníží celulitidu vyskytující se v této oblasti. K tomu je třeba cvičit biceps a triceps asi 3krát týdně.

Tlaky na ramena

Toto cvičení zaměřené na paže posiluje triceps a biceps. Vezměte si činku do každé ruky. Dejte paže do pravého úhlu a zvedejte je nad hlavu. Proveďte 3 série po 10 cvicích.

Tricepsová extenze

extensions assis pour réduire la cellulite sur les bras

Toto cvičení je zaměřeno na triceps. Postavte se a vezměte si do rukou činky. Dejte ruce nad hlavu a ohýbejte za krk. Proveďte 3 série po 15 cvicích.

Tlaky v sedě

Pro provedení toto cvičení k odstranění celulitidy si sedněte na lavičku. Paže dejte do pravého úhlu. Ruce zdvihejte nad hlavu, celkem 10x po dobu 2 minut. Opakujte 2krát.

Masáže k odstranění celulitidy na pažích

Existuje mnoho druhů masáží, které vás zbaví tuku, ale nejvíce doporučovanými a nejúčinnějšími masážemi proti celulitidě na pažích jsou masáže hnětením a třením. Tato metoda proti celulitidě zlepšuje lymfatický a krevní odtok a také mikrocirkulaci. Podporuje také vyloučení toxinů.

Masáž hnětením a třením můžete provádět sami, ručně, ale je to trochu komplikované. Jednodušší a efektivnější je použít vakuovou baňku proti celulitidě.

Vakuové baňky proti celulitidě napodobují pohyby hnětení a tření. Jsou snadnou a rychlou metodou. V našem 100% Anticelulitidovém Balíčku najdete vakuovou baňku proti celulitidě, včetně naší kompletní metody na celulitidu! Balíček obsahuje všechny produkty a příslušenství k provedení Kompletní Metody Cellublue ve 3 krocích, k odstranění důlků. Tato metoda je účinná na všechny typy celulitidy za pouhých 21 dní. 

huile massage cellublue

Prvním krokem pro účinnou anticelulitidovou masáž na pažích je aplikace masážního oleje. Tento krok je nezbytný, aby baňka mohla klouzat po vašich pažích.

étape 2 pincer la ventouse

Vezměte baňku a sevřete její strany mezi prsty, abyste odstranili vzduch. Na začátku vždy trochu přitlačte.

étape 3 ventouses

Sání baňky na kůži můžete ovládat lehkým zatlačením na boční strany baňky a tím vypustit více či méně vzduchu.

etape-1-ventouse-anti-cellulite-sur-les-bras copie

1 minute

Umístěte baňku do úrovně lokte a posuňte ji nahoru, aniž byste ji sundávali, ve směru k rameni. Odloupněte baňku, položte ji zpět a opakujte.

etape 2 cellulite sur les bras

1 minute

Provádějte krouživé pohyby zdola nahoru, vždy směřujte nahoru k rameni. Opakovat.

etape 3 ventouse cellulite sur les bras

1 minute

Chcete-li paži vytvarovat, umístěte přísavku pod paži a přejděte cik-cak nahoru k rameni. Opakovat.

3 minutes

Jemně masírujte kůži masážním válečkem přes paže tak, aby rozbíjel adipocyty (tukové buňky). Opakovat.

Anticelulitidová péče o ruce

Co se týče anticelulitidové péče, nejvíce se doporučují ty, které obsahují kofein nebo řasy. Tyto složky jsou už dlouhá léta uznávány pro jejich pozitivní účinky na hubnutí a odbourávání tuků. Krémy, které tyto složky obsahují, aktivují fibroblasty, které zpevňují a tonifikují vaši pokožku. Paže si jimi natírejte každý den.

Také doporučujeme provádět peeling pokožky 2 až 3krát týdně pomocí peelingů proti celulitidě. Peeling odstraní nečistoty z paží a pomůže vyhladit pomerančovou kůži.

V létě mohou UV paprsky poškodit kolagen a celulitida tak může být více vidět. Nezapomeňte si proto svoje paže mazat opalovacím krémem, abyste je chránili. To umožňuje omezit výskyt celulitidy na této části těla.

Vhodná strava k odstranění celulitidy na pažích

Zdravá strava je perfektní lék na celulitidu na pažích. Jezte více ovoce a zeleniny, protože jsou bohaté na antioxidanty a vodu. Neexistují žádná specifická jídla, která by vám pomohla odstranit celulitidu na pažích. Vyvážená strava vám však pomůže dostat se zpět do formy a eliminovat jak tuk, tak i celulitidu. Pomeranče, jablka a špenát jsou příklady skvělého ovoce a zeleniny, co byste měli do jídelníčku zařadit.

Nemlsejte mezi jídly a nejezte příliš sladké nebo slané.

Pití většího množství vody vám pomůže vyplavit toxiny a tuk z vašeho těla. Voda je nezbytná pro zdraví a krevní oběh. K redukci celulitidy na pažích je nutná dobrá cirkulace.

eliminer cellulite sur les bras

Dermatologická ošetření k odstranění celulitidy na pažích

Jedním ze způsobů, jak se zbavit celulitidy na pažích je dermatologické ošetření. Může se jednat o laser, rázové vlny nebo liposukci.

Laser

Laser umožňuje redukovat důlky způsobené celulitidou na pažích. Vyzařuje paprsky o určité vlnové délce a emituje infračervené světlo, které zahřívá tuk. Ten se potom roztaví při určité teplotě (kolem 60° C). Laser se zavádí se pod kůži kanylou.

Liposukce

Liposukce je chirurgický zákrok, který spočívá ve vysátí tuku. Liposukci je možné provádět na všech částech těla, a tedy i na pažích. Liposukce se provádí na vnější a vnitřní straně paží. Lékař provede malé nářezy kůže a zavede kanyly. Tato operace se provádí v lokální nebo celkové anestezii, která trvá asi čtyřicet minut. Jizvy po této operace zmizí asi za rok. Za tuto operaci zaplatíte přibližně 80 000 Kč.

Rázové vlny

Rázové vlny jsou dalším efektivním způsobem odstranění celulitidy. Pomáhají snižovat objem tukových buněk. Existuje více typů vysokoenergetických rázových vln, které se liší intenzitou průniku energie rázu do tkáně: radiální rázové vlny, fokusované rázové vlny a planární rázové vlny. Tyto vlny emitují vibrace, které procházejí všemi vrstvami kůže a likvidují celulitidu. Výsledky jsou různé v závislosti na celulitidě. K dosažení dobrých výsledků budete potřebovat asi 10 sezení. Cena jednoho sezení je asi 2500 Kč.

Zdroje a odkazy

(1) Janda K, Tomikowska A. (Cellulite.causes, prevention,treatment). Ann Acad Med Stetin.2014 ;60 (1) :29-38. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25518090
(2) Proebstle TM. (Cellulite). Hautarzt.2010 Oct ;61 (10) : 864-72.doi : https://www.10.1007/s00105-010-1986-8
(3) De la Casa Almeida M, Suarez Serrano C, Rebollo Roldàn J,Jiménez Rejano JJ. Cellulite’s aetiology : a review. J Eur Acad Dermatol Venereol.2013 Mar ;27 (3) :273-8.doi : https://www.10.1111/j.1468-3083.2012.04622.x.

Partager l'article :

Zanechat komentář