Úvod CelulitidaAnticelulitidové řešení Cypřišový esenciální olej: účinná zbraň proti celulitidě

Cypřišový esenciální olej: účinná zbraň proti celulitidě

par
huile-essentielle-cyprès-cellulite

Mezi účinná řešení v boji s celulitidou zůstává spolehlivou alternativou použití esenciálních olejů. Přírodní ingredience pro domácí péči, jsou cenným pomocníkem v boji proti celulitidě. Mezi různými esenciálními oleji nás zaujal jeden: cypřišový esenciální olej. Přibližte si tento anticelulitidní elixír, který nabízí matka příroda!

Co je esenciální olej?

Esenciální olej je tekutá a koncentrovaná rostlinná esence získaná destilací (parou nebo suchou) těkavých aromatických sloučenin rostliny. Tyto aromatické sloučeniny lze nalézt v listech nebo květech uvedené rostliny, stejně jako v jejích pupenech, kořenech nebo dokonce kůře. Jsou komplexním spojením různých chemických molekul. A právě tato jedinečná aliance dává esenciálnímu oleji jeho vlastnosti a přednosti. Některé éterické oleje tedy mohou být energizující, jiné zklidňující, některé povzbuzující a jiné antiseptické… Esenciální oleje lze proto používat denně pro jejich preventivní nebo léčebné vlastnosti. 

  • Respektujte podmínky použití – dodržujte množství, použijte podkladovou bázi (např. olej pro aplikaci na kůži, porézní materiál pro difúzi atd.).
  • Použijte správné synergie esenciálních olejů podle problému, který chcete léčit – protože ne všechny se mísí!
  • Esenciální oleje nepoužívejte, když jste těhotná nebo kojíte – protože jejich chemické molekuly nejsou ani zdaleka neškodné, zvláště pro plod nebo velmi malé dítě.
  • Nepožívejte esenciální oleje v případech, kdy je tak uvedeno v doporučení.

Jaké vlastnosti má cypřišový esenciální olej?

huile-essentielle-cyprès-cellulite-propriétés

Pokud jde o esenciální olej z cypřiše, je třeba malé  upřesnění: běžně si představujeme spíše cypřiš stálezelený než cypřiš modrý. Vlastnosti těchto dvou rostlin jsou skutečně odlišné a první má více předností než druhý.

Cypřišový esenciální olej pochází z parní destilace listových větví stromu. K získání 50 ml EO je potřeba asi 5 kg těchto větví. Je to velmi oblíbený esenciální olej, levný (strom je běžný), s mnoha pozitivními vlastnostmi:

  • Venotonický efekt, aktivuje krevní a lymfatický oběh. Zklidňuje tak pocity těžkých nohou a snižuje zadržování vody.
  • Dekongestivum a antitusikum, pomáhá zklidnit bronchitidu a nachlazení.
  • Antispasmodikum, tiší bolesti žaludku, včetně bolestí souvisejících s menstruačním cyklem (PMS, bolestivá menstruace).
  • Reguluje, pomáhá snižovat nadměrné pocení (hyperhidrózu).
  • Jeho dřevitá a jantarová vůně se osvědčuje jako vynikající nervová rovnováha a také podporuje koncentraci.

Je však třeba se mu vyhnout, pokud jste těhotná nebo kojíte. Stejně tak, pokud máte hormonálně závislou rakovinu (prsu, dělohy, endometria, vaječníků), pokud máte v anamnéze „ženskou“ rakovinu nebo pokud užíváte hormonální léčbu.

Jak používat cypřišový esenciální olej k léčbě celulitidy?

Hlavním účinkem cypřišového esenciálního oleje při léčbě celulitidy je působení jako tonikum pro veno-lymfatický systém. Celulitida neboli povrchová lipodystrofie je mimo jiné způsobena oběhovou slabostí. Hypertrofované adipocyty stlačují veno-lymfatickou síť, takže nejenže již nedochází ke správné cirkulaci, ale cévy se stávají porézními. Výsledek: nechávají vodu v tkáních unikat (zadržování vody) a již neplní svou emunční funkci (odvádění organického odpadu). Oživením mikrocirkulace, tedy aplikací cypřišového esenciálního oleje  na pokožku, můžete zmírnit edematózní a „oteklé“ projevy celulitidy. Je proto třeba mu dát šanci, zvláště když trpíte vodnatou celulitidou. V kombinaci s jedním nebo dvěma dalšími esenciálními oleji udělá zázraky i u jiných typů celulitidy, zvláště pokud mají lipolytické vlastnosti.

Zde je několik DIY “receptů” na domácí ošetření proti celulitidě na bázi cypřišové silice.

1-  Olej proti celulitidě s cypřišovým esenciálním olejem

huile-essentielle-cyprès-cellulite-massage

Velmi jednoduchý recept na přípravu, ke kterému potřebujete pouze:

  • 30 kapek cypřišového esenciálního oleje
  • 30 kapek esenciálního oleje z mořské chryste (slaměnka)
  • 50 ml přírodního rostlinného oleje – jako je jojobový, pro rychlé pronikání nebo konopný, pokud dáváte přednost mírně hustším texturám.

Stačí emulgovat všechny ingredience a aplikovat tento anticelulitidní olej při masáži (ručně nebo pomocí baňky) každý den na místa postižená celulitidou: stehna, hýždě, kolena

2- Cypřišové koupelové soli

huile-essentielle-cyprès-cellulite-bain

Pokud jste spíše typ „potěšení a péče vše v 1“, můžete si vyrobit blahodárné koupelové soli. Budete potřebovat:

  • 5 kapek cypřišového esenciálního oleje
  • 5 kapek grapefruitového esenciálního oleje
  • 100 g hrubé soli (doporučujeme epsomskou sůl)
  • 2 polévkové lžíce. přírodního rostlinného oleje dle vašeho výběru

Ingredience smícháme dohromady a necháme pár dní odležet. Vzniknou tak parfémované a anticelulitidní koupelové soli, které můžete libovolně přisypat do koupele. Cypřiš jako dekongestant bude stimulovat mikrocirkulaci, zatímco grapefruit bude jak energizující, tak urychlí “tání tuků”.

3- Tělový peeling s cypřišem

huile-essentielle-cyprès-cellulite-body-scrub

Poslední způsob, jak využít cypřišový olej jako ošetření proti celulitidě: připravte si domácí peeling. K tomu budete potřebovat:

  • 10 kapek cypřiše
  • 1 hrst jemného cukru
  • 1 hrst loģru z kávy
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje dle vlastního výběru, aby se vše spojilo v celek

Smíchejte výše zmíněné přísady v misce. Těsně před sprchou si tímto peelingem masírujte místa postižená celulitidou malými krouživými a vyhlazovacími pohyby (vždy směrem k srdci a lymfatickým uzlinám). Po masáži důkladně opláchněte. Tento peeling můžete provádět 2 až 3krát týdně. Zde opět spoléháme na kombinaci mechanického působení masáže, venotonického a drenážního cypřiše a lipolytického kofeinu při „útoku“ na nepoddajnou celulitidu!

Jaké doplňky obsahují cypřišový esenciální olej proti celulitidě?

Ces formules d’huiles essentielles de cyprès 100% naturelles s’associent parfaitement à notre aide complémentaire ultra efficace, le Kit Anti-Cellulite : 7 produits et 2 livrets de coaching pour se débarrasser de la cellulite en 21 jours !

  • Vous pouvez alterner l’utilisation de votre huile de massage à base de cyprès avec nos produits anti-cellulite :   huile de massage et huile de douche .
  • Afin d’effectuer le massage correctement et de se débarrasser de la cellulite, notre masseur de flacon et   d’écorce d’orange sera un excellent accessoire nécessaire pour vous.
  • En plus du peeling au cyprès, vous pouvez essayer notre peeling spécial anti-cellulite .
  • Une crème enrichie en caféine sera toujours la bienvenue dans votre salle de bain, aussi bien pour traiter la cellulite que les petites rondeurs rebelles. Notre crème Cryo cellulite est parfaite pour cela !
  • Et enfin, deux manuels de coaching pour vous accompagner dans la bataille acharnée contre la peau d’orange.

Ainsi, vous pouvez être sûr qu’avec ce tutoriel, vous retrouverez une peau belle, lisse et ferme ! Et n’oubliez pas : contre la cellulite, en plus des soins, il faut aussi veiller à l’exercice et à une alimentation équilibrée .

Partager l'article :

VOUS AIMEREZ AUSSI...

Zanechat komentář