Úvod CelulitidaAnticelulitidové řešeníAnticelulitidové stravování Pití většího množství vody výrazně redukuje celulitidu: pravda nebo lež?

Pití většího množství vody výrazně redukuje celulitidu: pravda nebo lež?

par
boire plus pour éliminer la cellulite

Slyšeli jste to tisíckrát, ale my to zopakujeme: každodenní pití dostatečného množství tekutin je nezbytné pro udržení zdraví, kondice a… odstranění celulitidy! Vysvětlíme vám, jak pití většího množství tekutin může pomoci výrazně redukovat ďolíčky, proč je to nutné a jak jednoduše zvýšit hydrataci každý den. Pojďme na to!

Jak vám pití většího množství vody pomůže zhubnout a odstranit celulitidu?

boire plus d'eau pour mincir et éliminer celluliteStudie Birminghamské univerzity zjistila, že pití vody před jídlem vám může poměrně výrazně pomoci ve shazování kil. Studie zveřejněná v časopise Obesity v srpnu 2015 ukazuje, že tak  snadná a dostupná metoda může být účinná. Podle vědců byste měli vypít půl litru vody zhruba 30 minut před každým jídlem.

Tříměsíční studie se zúčastnilo 84 dospělých, průměrného věku 56 let, kteří byli obézní (s BMI vyšším než 30). Subjekty souhlasily s dodržováním personalizované stravy. Každý z nich se nejprve zúčastnil konzultací s výživovým poradcem. Poté bylo z celé skupiny vybráno 41 lidí a požádáno, aby vypili půl litru vody z kohoutku půl hodiny před jídlem. Studie zakázala používání sycené vody, sycených a slazených nápojů. Zbytek účastníků si prostě musel představovat, že mají před jídlem plné žaludky. 

V průběhu experimentu skupina, která pila vodu před jídlem zhubla v průměru 4,3 kg za 3 měsíce, zatímco zbývající skupina pouze 800 gramů! Zajímavé, že?

Pití vody před jídlem ve skutečnosti snižuje váš kalorický příjem, protože se váš žaludek naplňuje a cítíte méně hladu před jídlem a mezi jídly (už žádné svačiny, které vyživují celulitidu). Voda má také anticelulitidní účinek: pomáhá tělu vylučovat toxiny a také odvádět a spalovat tuky. Pitím dostatečného množství vody každý den pomůžete svému tělu odstranit tukové zásoby související s celulitidou, zejména vodní tuk.

Abyste si mohli užívat výhod vody, je třeba mít na paměti dvě věci: v první řadě byste měli pít neperlivou vodu a zejména do ní nepřidávat cukr. Vyhýbejte se tedy perlivým a slazeným nápojům a dokonce i syceným vodám, které narušují trávení a zhoršují celulitidu.

Kromě toho se doporučuje pít v malých dávkách. Rozdělte množství vody, které chcete během dne vypít, do několika sklenic.

8 důvodů, proč byste měli pít více vody

pourquoi boire plus d'eauZbavíte se celulitidy přírodní cestou

Jak jsme právě řekli, pitím dostatečného množství vody pomůžete svému tělu odvádět toxiny a ukládat tuky. Výsledkem je, že shluky tuku zodpovědné za tyto zatracené ďolíčky jsou postupně zničeny. Vaše pokožka bude viditelně hladší!

Získáte ploché břicho

Pravidelné pití pomáhá tělu trávit a rozkládat jídlo. Výsledek? Nenafouklé bříško a pocit pohody!

Čtěte také: Jak za pouhý měsíc dosáhnout plochého bříška?

Zhubnete

Mozek někdy zaměňuje žízeň za pocit hladu. Až budete mít příště hlad, vypijte velkou sklenici vody a několik minut počkejte. Je velká šance, že vás hlad přejde! A méně mlsání, znamená méně nadbytečných kilogramů a celulitidy…

Efektivnější pohyb

Naše svaly musí být správně hydratované, abychom dosáhli maximálního výkonu. Dostatečným pitím před, během a po tréninku se vyhnete svalovým křečím  a únavě.

Hladší pokožka

Pití dostatečného množství vody zabraňuje růstu bakterií zodpovědných za drobné nedokonalosti a udržuje naši pokožku vláčnou a hebkou. Abyste toho dosáhli, měli byste každé ráno vypít velkou sklenici teplé vody s bio citrónovou šťávou. Tak na co čekáte?

Menší pocit hladu

Podívejte se na následující trik. 30 minut před jídlem vypijte velkou sklenici vody. Váš žaludek už bude trochu plný, takže budete logicky potřebovat menší objem jídla.

Odstranění toxinů

Každý den je naše tělo vystaveno toxinům z okolního prostředí. Pitím více než 1 litru vody denně pomáháte svému tělu zbavit se jich přirozeně a jednoduše.

Více energie

Možná jste si již všimli, že když jste dehydrovaní, jste unavenější. Aby vaše tělo správně fungovalo, musí čerpat ze svých zásob. Dostatečným pitím získáte energii zpět!

Jak za den vypít více vody?

comment boire plus d'eauMějte po ruce láhev

Naše první rada se zdá být velmi jednoduchá, ale je to skvělý zvyk, který můžete začít rozvíjet hned teď. Láhev s vodou mějte vždy blízko (na stole, v kabelce, na stole v obývacím pokoji…). Díky tomu na pití nezapomenete a nebudete mít žádné další výmluvy!

Zaměřte se na rehydratační potraviny

Zatímco hydratace přirozeně zahrnuje pití vody, svou roli hraje také výživa. Některé potraviny jsou z velké části složeny z vody a pomohou vám dosáhnout denní hydratační kvóty. Jedná se o cuketu, okurku, rajče, salát, citron, meloun, grapefruit, jablko a meloun.

Použijte budík

Chcete-li vypít více vody, můžete si na telefonu nastavit budíky. Pokud ještě nejste zvyklí dostatečně pít, budíky vám připomenou, že je čas na sklenici vody. Ideální je naplánovat si jeden budík na každou hodinu během dne. Uvidíte, že za pár dní se z pití vody stane reflex!

Nepijte jen samotnou vodu

Pokud se vám zdá sklenice vody z kohoutku nudná, tento tip je pro vás! Zamyslete se nad rozmanitostí tohoto nápoje. Můžete si například vyrobit domácí detoxikační vodu: vložte kousky čerstvého ovoce na několik hodin do studené vody. Zvažte také čaje proti celulitidě, bylinné nálevy, vývary a polévky.

Čtěte také: 5 detoxikařních nápojů proti celulitidě

Začněte den citronovou vodou

Chcete-li více pít, začněte hned ráno! Je dobrým zvykem vypít sklenici vody s citronem hned po probuzení, ještě před snídaní. Tento nápoj pomůže vašemu tělu:

  • odstranit toxiny nahromaděné během noci,
  • zrychlí váš metabolismus, tedy spalování kalorií,
  • bude bojovat proti zadržování vody,
  • se bude podílet na odstranění celulitidy

Je také super jednoduchý na přípravu: vymačkejte šťávu z bio citronu a vodou naplňte velkou sklenici o pokojové teplotě nebo mírně teplejší. Okamžitě to vypijte.

Vytvořte si drobné návyky

A konečně, pokud chcete denně vypít více vody, může být velmi užitečné vytvořit si malé návyky. Zvažte například vypít sklenici vody pokaždé, když si uvaříte kávu, kdykoli se vrátíte domů, před každým čištěním zubů nebo 30 minut před každým jídlem. Díky těmto jednoduchým návykům výrazně zvýšíte spotřebu vody, a pomůžete si tak v boji s celulitidou.

Pití většího množství vody každý den je skvělý způsob, jak redukovat celulitidu. Na rozloučení se s pomerančovou kůží to však nestačí! Tento dobrý zvyk je potřeba spojit s vyváženou stravou, pravidelnou fyzickou aktivitou a především každodenními masážemi. Pouze masáže hnětením a válením dokážou rozbít hluboké tukové shluky zodpovědné za celulitidu, proto jsou pro boj s tímto nevzhledným jevem nezbytné. Pro snadnou, efektivní a rychlou masáž použijte baňku Cellublue!

Partager l'article :

VOUS AIMEREZ AUSSI...

Zanechat komentář