Úvod Hubnutí S.O.S. Jak na úzký pas a ploché bříško?

S.O.S. Jak na úzký pas a ploché bříško?

par
ragazza con vita sottile e pancia piatta

Neexistuje žádná rychlá cesta, jak získat úzký pas a ploché břicho. Pokud nemáte super turbo rychlý metabolismus, který ničí nezdravé tuky, pak zůstává jedinou účinnou volbou zdravé stravování a alespoň minimální a hlavně pravidelný pohyb. To znamená, že pokud nejste připraveni vzdát se chipsů a jste stále tak trochu líní, tuky se samy nevypaří! 

Seznamte se se svým tělem 🙆‍♀️

Časopisy a internet jsou plné různých rad a tipů na zaručeně efektivní hubnutí. Drží se nejnovějších trendů ve stravě, některé jsou mírnější, jiné drastické. Nicméně, každé tělo je jiné. Takže není možné dělat něco jen tak, bez ohledu na potřeby našeho těla. 

Nespěchejte hned s výběrem první diety, kterou uvidíte, jen proto, aby vás pak vyhladověla a frustrovala. Je nejdříve nezbytné zjistit, jaké jsou vaše potřeby a co je a co není slučitelné s vaším životním stylem: máte čas/touhu vařit, jste akční/ lenošiví a jaká je vaše flexibilita. Je třeba promyslet, zda máte přístup k čerstvým a sezónním výrobkům atd. 

Dejte si dohromady jídelníček 🥬

Studie provedená vědci na Univerzitě v Torontu v roce 2014 ukázala, že nejlepším způsobem, jak efektivně hubnout, je postupovat trpělivě a pomalu. Určitě jste obeznámeny s yo-yo efektem, který způsobuje více škody než užitku. Přísloví trpělivost přináší růže zde opravdu platí, protože ne vše jde hned. Co kdybychom se místo toho naučili vyvážit správně naši stravu?

Postupně snižujme množství jídla a do jeho přípravy zakomponujme více listové zeleniny a luštěnin, omezíme tučné pokrmy, přidáme více ovoce (vytvářejte smoothies!). Objevte celou škálu chutného koření, aby vaše jídlo mělo šmrnc. Je také důležité více přemýšlet o jeho průchodu naším organismem, takže musíte pít dostatek vody! Stačí přidat citrón nebo okurku, aby se lépe pila. A proč nepřidat třeba zelený čaj, když lahodí vašim chuťovým buňkám. 

Dejte si pozor na nadýmání🤰

Nadýmání značí špatnou funkci vašich střev. Plyny nahromaděné v trávicím ústrojí znemožňují mít ploché bříško a štíhlý pas. Navíc způsobují určité nepohodlí. Jsou způsobeny akumulací plynu v tenkém střevě, což způsobuje bobtnání břicha. 

Nezdravé tuky a přebytek cukru může způsobovat nadýmání stejně jako například: nadměrné užívání perlivých nápojů, alkoholu, kávy a potravin bohatých na vlákninu (čočka, jablka nebo rýže). Dusík (například v zelí) je také jednou z příčin kumulace plynu ve střevech. Proto je výhodné jíst pestrou a vyváženou stravu. Jíme všechno v rozumném množství, abychom se cítili lehce a okouzlující.

Nechte se vést odborníkem 👨‍⚕️

Pokud se cítíte být poněkud ztraceni přívalem všech těchto nových informací (kdo by nebyl?), víte, že existuje celá řada více či méně personalizovaných pomůcek, které se přizpůsobí vaší peněžence? Je možné se poradit s odborníkem na výživu.

Stejně tak efektivní je také setkání s dietologem nebo výživovým trenérem. Nejjednodušším a nejrychlejším řešením zůstávají aplikace věnující se výživě. Smartphony pomáhají vypočítat počet kalorií, které každý den přijmete. To sice nemůže nahradit zdravotnicky vyškoleného odborníka, ale rozhodně se inspirujete! A v neposlední řade, když si vše můžete propočítat, všechno jde lépe.

sport pour avoir une taille fine et un ventre plat

Sportujte 🏋️‍♀️

Světová zdravotnická organizace doporučuje minimálně 30 minut mírného cvičení pět dní v týdnu. Všichni chceme mít štíhlý pas a ploché bříško. Za tímto účelem můžeme cvičit cíleně a především pravidelně. Opět je velmi výhodné navázat kontakt s osobním trenérem ve fitku, zúčastnit se sportovních lekcí různého druhu dle vašich preferencí nebo jednoduše hledat návody na internetu. 

Jako první krok je potřeba zvolit si sportovní aktivitu, která vás bude bavit, jinak se po třech lekcích vzdáte a zvítězí lenost. Pro vypracovaný úzký pas a štíhlé břicho je nutné se zaměřit na šikmé svaly břišní. Tyto svaly spolu s příčným svalem břišním mají výrazný vliv na úzký pas. Pnou se od boční strany až k prostředku břicha. Pokud však při posilování dochází k příliš velkému tlaku, můžeme se místo toho zaměřit na jógu, plavání, běh, pilates, eliptický trenažér nebo třeba na švihadlo. A chůze je taky skvělá!

Používejte produkty na hubnutí 💫

Nebudeme lhát, existují způsoby, jak hubnutí urychlit – a přesto se tak může dít přirozenou cestou. Takže nám nic nebrání trošku švindlovat, například Zeštíhlující kraťásky. Existuje více druhů: ty, které se zahřívají, ty, které tělo vyrýsují, ty, které vibrují, ideálně tak, aby pomohly vysekat ploché bříško. Můžeme také použít probiotika. 

Tyto doplňky, které se skládají z kvasinek a bakterií, pomáhají zredukovat pas a zároveň posilují imunitní systém. Všechno se děje s pomocí plísňové kultury, guarany nebo dokonce některých druhů sýrů, hallelujah! Nakonec možná najdete zalíbení v zeštíhlujících krémech, olejích nebo gelech pro chvíle pohody ve vaší koupelně.

 

Pozor na stres a dostatek spánku! 💤

V některých případech se jedná o hormonální nevyváženost. Kortizol je stresový hormon. Pokud je vylučován v příliš velkém množství, podporuje ukládání tuku v okolí břicha. Pokud jde o leptin, jedná se o hormon nasycení. Při nedostatku spánku se neprodukuje v dostatečném množství. 

To bohužel podporuje chuť k jídlu. Proto je důležité naučit se zvládat stres a mít klidný, dostatečně dlouhý spánek, pokud chcete mít štíhlý pas a ploché bříško. 

Přijměte správná opatření 🙋‍♀️

Pokud máte pocit, že celý vesmír je stále proti vám, přijměte konečné řešení! Velkou roli hraje, co se úzkého pasu a plochého bříška týče, také správné držení těla. Rovný postoj a umění postavit se ze správného úhlu, dodá vaší postavě plusové body navíc.

Doporučujeme také přizpůsobit styl oblečení. Důležitý je správný výběr vzorů a materiálů. Je čas obnovit šatník?

Dodržováním všech těchto tipů byste měli vidět výsledky zeštíhlování vašeho pasu velmi rychle!
Abychom vás ještě více podpořili, doporučujeme vám podívat se na náš 21denní program na extra ploché břicho. 👀 
Díky tomu získáte velmi jednoduchý a účinný návod na hubnutí.

Partager l'article :

VOUS AIMEREZ AUSSI...

Zanechat komentář