Úvod Non classé Jedlá soda: spojenec proti celulitidě?

Jedlá soda: spojenec proti celulitidě?

par
bicarbonate-de-soude-cellulite

Možná jste někdy od své babičky slyšeli: jedlá soda je dobrá na všechno! Co když měla babička pravdu? Protože jedlá soda má kouzelnou moc… A mohla by vám dobře pomoci zbavit se té zatracené celulitidy! Zaměřte se tedy na tuto všestrannou přísadu.

Co je jedlá soda?

Za prvé, máte plné právo ptát se sami sebe: ale co to vlastně je bikarbonát? Oblečte si svůj bílý chemikářský plášť, všechno vám vysvětlíme! Hydrogenuhličitan sodný, soda bicarbona neboli jedlá soda: bílá, krystalická, práškovitá iontová sloučenina. Jedná se o kyselou sůl, která reaguje s jinými chemikáliemi ve formě mírně zásadité.

Existují tři druhy jedlé sody: technická (pro prací a čisticí prostředky), potravinářská (“jedlá soda”, která umožňuje kynutí chleba nebo koláčů) a krystalická (používá se například na změkčení vody). Název je stejný, ale liší se jemnost produktu. Medicinální jedlá soda je jemnější a čistší, ale potravinářská může být použita pro jakýkoli účel – je označena kódem FCC.

Jaké jsou výhody jedlé sody?

Babičky mají pravdu: jedlá soda je kouzelný prášek, který vám umožní pečovat o svůj domov stejně tak jako o své zdraví a dokonce i o krásu. Dezinfekční prostředek, odvápňovací prostředek, deodorant, čistič, odstraňovač vodního kamene… Umožňuje vám během mrknutí oka vyčistit a dezinfikovat váš domov. Ale umí toho mnohem více:

  • Snadné trávení určitých potravin, jako je zelí nebo luštěniny, když se přidává do vody na vaření.
  • Snižuje nevolnost (špetka ve sklenici vody s citronem).
  • Zklidní gastroezofageálního refluxu.
  • Zbaví vás opruzenin a zánětu dásní.
  • Vyléčí mykózy.

Pokud jde o krásu, jedlou sodu lze použít k:

  • Bělení zubů: Používá se čas od času, zředěná ve vodě/do ústní vody.
  • Vyrobte si šampon: Namočte si vlasy a posypte pokožku hlavy  jedlou sodou. Jemně masírujte a poté opláchněte čistou vodou nebo octem. Získáte tak krásně lesklé vlasy.
  • Vytvořte si deodorant: pokud vám dojde deodorant, ale máte doma jedlou sodu, je vyhráno! Navlhčete si podpaží a lehce pokryjte práškem jedlé sody, nechte zaschnout. Čerstvost zaručena!
  • Zklidněte podrážděnou kůži z odstraňování chloupků: Pokud to šlo s voskem nebo žiletkou trochu ztuha, pálení zklidní obklad z jedlé sody, jednoduše smíchaný s trochou teplé vody.
  • Dezinfikujte svou pokožku: Jedlou sodu lze použít jako jemný peeling na obličej. Umožní vám získat jemnější texturu pokožky a zdravější vzhled.

A pokud patříte k těm, kterým jedlá soda dělá již delší dobu společníka, prozradíme další z jejích kouzelných sil: Je účinná i proti celulitidě!

Tři recepty proti celulitidě s použitím jedlé sody

Jedlá soda je opravdu zajímavou přísadou v domácí péči proti celulitidě. Jako jemný exfoliant působí na texturu pokožky tím, že ji zbavuje všech odumřelých buněk. Masáží a stimulací je vnímavější k anticelulitidním aktivním složkám.

1. Tělová maska proti celulitidě

Tato tělová maska ​​nejen redukuje výskyt pomerančové kůže, ale také vyživuje pokožku pro jemnou a pružnou epidermis. K její přípravě budete potřebovat:

  • 1 polévkovou lžíci manukového medu
  • 2 polévkové lžíce jedlé sody
  • trochu vody

Manukový med nalijte do nádoby a přidejte jedlou sodu. Celé mixujte, dokud nezískáte pastu hladké konzistence, kterou zředíte trochou vody. Poté přiložte masku na ošetřovanou oblast. Oblast můžete také masírovat malými krouživými pohyby po dobu 2 až 3 minut. Bikarbonát je jemný exfoliant a zbaví pokožku odumřelých buněk. Med má přitom nespočet předností: oživí mikrocirkulaci, zbaví pokožku překrvení a vyživí ji do hloubky. Jemná a hladká pokožka zaručena!

2. Peeling proti celulitidě

Tento peelingový obklad na bázi jedlé sody je velmi účinný při odstraňování nepoddajných ďolíčků. V míse smíchejte:

  • 4 polévkové lžíce lógru z kávy
  • 3 polévkové lžíce zeleného jílu
  • 2 polévkové lžíce jedlé sody
  • trochu vody

Směs musí být homogenní. Naneste na stehna, břicho nebo boky a oblast intenzivně masírujte. Poté opláchněte čistou vodou. Opakujte tyto povzbuzující masáže každý den. Po několika týdnech byste měli zaznamenat úbytek celulitidy na daných partiích. Kombinované působení lógru (bohaté na kofein proti celulitidě), zeleného jílu/hlíny a jedlé sody je opravdu skvělou volbou!

Pokud si to chcete usnadnit, můžete si přímo koupit náš Anticelulitidní peeling, který celulitidu vyhlazuje a redukuje.

3. Anticelulitidní koupel

Zde je recept na blahodárnou koupel, která vám umožní nejen relaxovat, ale také zbavit se toxinů zodpovědných za vznik celulitidy. Dejte si však pozor, abyste to s horkou koupelí nepřehnali, protože horko není nejlepším přítelem žilního tonusu. K přípravě koupele budete potřebovat:

  • přírodní mořskou sůl
  • epsomskou sůl
  • jedlou sodu
  • 10-20 kapek grapefruitového nebo citronového esenciálního oleje 

10-20 kapek grapefruitového nebo citronového esenciálního oleje smíchejte s jedlou sodou, epsomskou a mořskou solí. Jakmile jsou soli dobře nasáklé, nasypte je do vody ve vaně a poté se ponořte do této vonné koupele na 20 minut! Dopřejte si toto malé potěšení alespoň jednou týdně.

Jaká jsou další řešení proti celulitidě?

Samozřejmě existují i ​​jiná řešení, jak s celulitidu bojovat.

1. Kosmetické ošetření a masáže

Kromě domácích ošetření jedlou sodou se můžete rozhodnout pro kosmetickou rutinu! Náš Anticelulitidní balíček je perfektním řešením pro všechny ženy a všechny typy celulitidy. Skládá se ze dvou kosmetických přípravků a dvou velmi účinných doplňků proti celulitidě:

  • Peeling proti celulitidě, bohatý na kofein, podporuje odbourávání podkožního tuku. Aplikuje se 2 až 3krát týdně ve sprše, jemně exfoliuje pokožku pro hladký a jemný vzhled.
  • Masážní olej na celulitidu a jeho ovocné aktivní složky jsou ideálním masážním základem. Přírodní výtažky z limetky, grapefruitu a kiwi podporují regeneraci buněk a stimulují mikrocirkulaci pro tónovanou pleť.
  • Vakuová baňka na celulitidu a Masážní váleček  vám umožní  rozbít celulitidu. Již od prvního týdne používání zaznamená 85 % žen  viditelnou redukci celulitidy na stehnech a hýždích.

Během pouhých 21 dnů od používání naší Anticelulitidní sady dosáhnete viditelných výsledků. Efektivitu naší rutiny vysvětluje především patentované složení produktů a velkou roli zde také sehrávají masáže  (baňka umožňuje reprodukci této masáže autonomním způsobem a masážní váleček revitalizuje pokožku, uvolňuje toxiny/přebytečnou vodu a zlepšuje cirkulaci krve.

2. Zdravý životní styl

Způsob života má samozřejmě vliv na kvalitu pleti a celkový vzhled těla. Dodržování správné životosprávy (strava, spánek, fyzická aktivita), tak automaticky pozitivně ovlivní boj s celulitidou.

Na talíři proto budeme upřednostňovat pestrou a vyváženou stravu, vyhýbáme se nasyceným tukům, cukru, rafinovaným a průmyslovým produktům, nadměrné soli (částečně zodpovědné za zadržování vody). Dbáme proto na to, abychom konzumovali dostatek ovoce a zeleniny, celozrnných výrobků (s nízkým glykemickým indexem), libové a kvalitní bílkoviny. Nezbytná je také hydratace: rozloučíme se proto se sodovkami a nahradíme je vodou, bylinkovými čaji, domácími šťávami a vývary.

V rámci fyzické aktivity důrazně doporučujeme každodenní procházku. Proti celulitidě jsou vhodné například tyto pohybové aktivity: vytrvalostní sporty (běh na měkkém terénu, plavání, jízda na kole), kardio, hluboký strečink (Pilates, jóga, aquagym). Je třeba se vyhnout sportům s velkým dopadem, zvláště pokud máte vodovou celulitidu. Sporty jako tenis, atletika nebo box totiž mohou zvýrazňovat veno-lymfatickou insuficienci, a proto škodí dobré mikrocirkulaci… a zhoršují celulitidu!

A konečně, po stránce obecné hygieny se vyhneme excesům všeho druhu – alkoholu, cigaretám, dlouhodobému slunění, nedostatku spánku, přehnanému stresu. Ty mohou poškodit kvalitu vaší pokožky a přispět k tvorbě celulitidy.

3. Potravinové doplňky

Doplňky stravy mohou být také významnou podporou v boji proti celulitidě. Je však nutné je vybírat s největší pečlivostí. Složení každého doplňku stravy je potřeba řádně prozkoumat. Vyhýbejte se doplňkům, které obsahují nadměrné množství přísad a chemických sloučenin, a místo toho upřednostňujte přírodní složky rostlinného původu. Forma doplňku (tablety, kapsle, perorální roztok) není až tak důležitá, jedná se spíše o vaše preference.

Doplňky stravy proti celulitidě se obecně skládají z rostlin „spalujících tuky“, které podporují lipolýzu (kofein z guarany, kapsaicin z pepře, bromelain z ananasu) a odvodňující účinné látky (například břečťan, jírovec, piloselle, ortosifon). odstranění přebytečné vody a toxinů zachycených v tkáních. To je případ naší kúry na celulitidu, kterou tvoří tobolky a drenážní kapky.

  • Naše Tobolky proti celulitidě, vyrobené ze 100% přírodních, veganských ingrediencí, působí na dvě příčiny celulitidy. Výtažky z guarany a Ascophyllum podporují vyprazdňování tukových buněk, zatímco natě třešně a červené vinné révy podporují mikrocirkulaci. Po 14 dnech zaznamenalo 70 % uživatelů zmírnění celulitidy a výrazně hladší pokožku.
  • Naše Drenážní kapky se ředí s vodou, detoxikují tělo do hloubky a snižují celulitidu. Přírodní výtažky ze zeleného čaje a papáji pomáhají v boji proti celulitidě na všech frontách!

Partager l'article :

VOUS AIMEREZ AUSSI...

Zanechat komentář