Úvod Hubnutí Zeštíhlující pásy: mají skutečně vliv na hubnutí?

Zeštíhlující pásy: mají skutečně vliv na hubnutí?

par
cintura snellente fredda

Hledáte způsob, díky kterému se vám podaří zeštíhlit pas a zlepšit vzhled vašeho břicha? Co říkáte na hubnoucí pás? Zní to zajímavě? Pokud ano, máme pro vás všechny odpovědi na otázky, které vás určitě zajímají.

Co je to hubnoucí pás?

Zeštíhlující pás je druh korzetu. Ve většině případů se jedná o široký a pružný pás látky, který se nosí kolem pasu. Obvykle se pásy na hubnutí stahují pomocí suchých zipů. Sliby hubnoucího pásu:

  • Úbytek centimetrů v pase
  • Ploché břicho
  • Hladší a pevnější pokožka

Všimněte si, že na trhu jsou různé druhy pásů na hubnutí.

  • Potící pás: někde naleznete pod názvem termopás. Tento pás vyrobený z chytré textilie (často ze směsi neoprenu, Lycry, polyamidu a PVC) se saunovým efektem generuje teplo a tím stimuluje lokalizované pocení. Často se používá ve sportovním kontextu, ale také vytváří svalovou relaxaci v břišní a bederní oblasti a lepší regeneraci.
  • Vibrační pás: vybavený malým motorem, který vydává vibrace. Tyto vibrace masírují břišní svaly a jsou určeny k jejich posílení. Vibrace navíc stimulují mikrocirkulaci a umožňují tak lokální detoxikaci a zabraňují zadržování vody v břišní oblasti.
  • Elektrostimulační pás: Vybaven elektrodami, které by měly být pečlivě umístěny přes každý z břišních svalů. Elektrostimulace stimuluje břicho slabými elektrickými impulsy. Takto zpevněné svaly dodávají břichu a pasu pevnější a štíhlejší vzhled. Jde o osvědčenou metodu, vysoce oceňovanou fyzioterapeuty, kteří využívají elektrostimulaci k léčbě svalových poranění.

Jsou zeštíhlující pásy opravdu účinné?

ceintures-amincissantes-cellublueJak je to s účinností takových produktů? Přinesou pásy, které nám slibují redukci tuku na břiše, skutečně zaručené výsledky? Podívali jsme se na výzkum, který byl na toto téma zpracovaný. 

Pokud jde o termopás, pamatujte, že pocení nikdy nesnižuje váhu ani tělesný tuk. Pocení je fyziologická funkce, jejímž cílem je regulovat tělesnou teplotu (termoregulace), odstraňovat toxiny (detoxikovat) a uvolňovat feromony. Pokud máte pocit, že při pocení hubnete, jde skutečně jen o ztrátu vody. Pocení v žádném případě nevede k lipolýze, tedy redukci tělesného tuku.

V případě vibračního pásu jsou výsledky víceméně podobné. Jednoduché mechanické vibrace, bez fyzické námahy nebo masáže, nezpůsobují ani lipolýzu ani hubnutí. Na to bylo provedeno mnoho studií (1), zejména o účinnosti vibrací, bez přesvědčivých výsledků, pokud jde o ztrátu tuku.

Pokud však jde o účinnost elektrostimulačního pásu, výsledek není jednoznačný. Je dokázáno (2),  že elektrostimulace v kombinaci s fyzickou aktivitou skutečně pomáhá k vytvarování postavy. Elektrické impulsy jemně stimulují hluboké svaly a stimulují mikrocirkulaci. Elektrostimulační pás tedy může zlepšit vzhled pokožky a tonizovat břicho, pokud se používá vedle fyzické aktivity, dostatečné hydratace a vyvážené stravy.

Existuje jiný typ pásu na hubnutí?

V Cellublue jsme se rozhodli zaměřit na inovace a inspirovat se těmi nejlepšími hubnoucími metodami. Takto jsme vyvinuli velmi unikátní pás, Cold Slimming Belt. Využívá principů kryoterapie, tedy chladové terapie, a především jednu z jejích aplikací: kryolipolýzu.

Čtěte také: 8 cviků pro ploché bříško s pomocí fitness odporové gumy

Tukové buňky jsou velmi citlivé na nízké teploty. Kryolipolýza vystavuje tukové buňky chladu, což způsobuje apoptózu, tedy odumírání tukových buněk. Tato technika, v současnosti dostupná v mnoha centrech estetické medicíny, zaručuje velmi dobré výsledky s reálným úbytkem centimetrů a úbytkem tukové hmoty. To potvrzuje nejnovější výzkum na toto téma (3). Využití chladové terapie navíc spouští termogenezi: tělo k udržení stálé, správné teploty čerpá ze svých energetických zásob tuku… a spaluje kalorie, což se projevuje úbytkem hmotnosti.

Přesně tak funguje náš Zeštíhlující chladicí pás na hubnutí: redukuje tělesný tuk a stimuluje metabolismus tím, že tělo vystavuje chladu. Pás obsahuje sáčky se speciálním gelem, určené k umístění do mrazáku nebo lednice, ty se poté zasouvají do kapes z měkkého materiálu.

Naše doporučení: pro dosažení nejlepších výsledků používejte 2 x denně po 15 minut na každou část těla. Pro posílení účinku domácí kryoterapie můžete použít i chladivý zpevňující gel. Jeho mátové složení na bázi orientálního lotosu a arktických řas prodlouží chladivý účinek a zajistí pevnou pokožku na břiše!

Reference

(1) 2003, Roelants, Delecluse, Goris, Verschueren, Effects of 24 weeks of whole body vibration training on body composition and muscle strength in untrained females

(2) Cometti, Intérêt de l’électrostimulation dans l’entrainement des sportifs de haut niveau

(3) 2015, Ingargiola, Motakef, Chung, Vasconez, Sasaki, Cryolipolysis for Fat Reduction and Body Contouring: Safety and Efficacy of Current Treatment Paradigms

Partager l'article :

VOUS AIMEREZ AUSSI...

Zanechat komentář