Úvod Strie Jak se zbavit strií na břiše?

Jak se zbavit strií na břiše?

par
vergetures-ventre

Bříško vnímáme jako symbol ženství: představuje nositele života, je spojováno s plodností, mateřstvím, budoucností… Přesto se pro ženy často stává zdrojem komplexů číslo jedna, o to více, pokud je poznamenáno striemi. Proč se strie na břiše objevují a jak jim můžeme předcházet nebo je zmírnit?

Strie na břiše – co je způsobuje?

Strie se zejména ve spodní části břicha můžou vyskytnout z mnoha důvodů. Mezi ně patří například:

1- Těhotenství

Těhotenské strie představují relativně běžný jev, s nímž se setká 50 až 70 % žen. Vyskytují se na rostoucím bříšku, jehož pokožka je v tomto období velmi citlivá. Pokožka se napíná a navíc na ni působí i hormonální výkyvy, které ovlivňují její kvalitu. Kůže je proto nejen citlivá, ale také více vysušená. Může se objevit svědění nebo pigmentace. Následkem všech těchto změn je křehká a zranitelná pokožka, jejíž elastinová vlákna se mohou při napínání porušit. Červené nebo nafialovělé zánětlivé strie jsou běžným jevem na břiše mnoha budoucích maminek.

2- Dospívání

Puberta je období, kde se snadno můžou objevit strie. Důvodem je rychlý růst kostí, s nímž se kůže snaží držet krok. Tělo dospívajícího člověka se mění, což způsobuje také rychlé a náhlé natažení kůže. Nárůst výšky, dívčí postava nenadále dostává ženské tvary, tělo se vypořádává s hormonálními otřesy (zvýšená produkce pohlavních hormonů, ale také kortizolu)… Není divu, že všechny tyto změny se mohou na kůži podepsat. Kolagenová a elastinová vlákna se mohou vlivem růstového spurtu porušit a strie se mohou objevit všude: na hrudníku, bocích, stehnech, ale také na zádech, břiše, hýždích a nohou.

3- Váhové výkyvy

Bez ohledu na souvislosti a okolnosti má rychlé přibývání a ubývání na váze důsledky pro zdraví a kvalitu pokožky. Ačkoli je pružná, ne vždy zcela odolá morfologickým změnám, zejména pokud jsou intenzivní a rychlé. Nárůst hmotnosti tak vede ke ztloustnutí v oblasti pasu. Kůže na břiše se proto napne a náporem se její elastická vlákna někdy náporem poruší, zejména pokud je zvětšení objemu výrazné. Pak se objeví strie. Totéž platí pro hubnutí: při drastické ztrátě hmotnosti (následkem přísné diety, nemoci…) bude kůže oslabená, sušší a méně pružná. Může mít tendenci být povislá a snadno na ní mohou vznikat strie.

4- Kortizol

Jedná se o hormon, který tělo přirozeně produkuje v průběhu celého dne. Přezdívá se mu „stresový hormon“, nicméně je pro naše tělo nezbytný. Problém však nastává, když se jeho hladina zvýší příliš. Vysoká hladina kortizolu v krvi se totiž může projevit na pokožce: způsobí oslabení podkožních elastických vláken a případné strie.

Zvýšenou hladinu kortizolu zaznamenáváme například:

  • při chronickém stresu
  • při léčbě přípravky na bázi kortizonu: kortikoidy jsou léky používané při dlouhodobých onemocněních (revmatismus, alergie), které mechanicky zvyšují hladinu kortizolu v krvi. To s sebou přináší různé následky – ochabování svalů, osteoporózu a strie
  • Cushingův syndrom: jedná se o onemocnění, které se projevuje trvale vysokou hladinou kortizolu v krvi. Jedním z důsledků je výskyt velmi velkých, svislých, fialových strií na břiše (spodní část břicha, oblast žaludku), hýždích a hrudníku.

Jak se můžeme strií na břiše zbavit a předcházet jim?

vergetures ventre

Abyste se vyhnuli vzniku strií na břiše a nebo je zredukovali, je v základu potřeba pečovat o pokožku, a to jak zvenku, tak zevnitř. Možná to zní neuvěřitelně, ale i drobné úkony každodenní péče mají na kondici pokožky velký dopad…

1- Hydratace

Lidské tělo je ze 60 až 70 % tvořeno vodou. Tady proto platí jediné pravidlo: dejte mu dostatečně napít. Tělo se hydratuje:

  • Zevnitř: vypijte denně 1,5 až 2 litry vody, protože vaše pokožka, k níž se životodárná tekutina dostane jako k poslední, musí zůstat dobře hydratovaná, aby si zachovala svou pružnost. Vhodným zdrojem hydratace jsou také čerstvě vymačkané štávy z ovoce, vývary a polévky, čaje a bylinné nálevy. Pozor na alkohol! Ten naopak dehydratuje a může vést ke zvýšené suchosti vaší pokožky i viditelnějším striím.
  • Zvenku: zařaďte do svého každodenního zkrášlujícího rituálu i péči o pokožku. Používejte hydratační přípravky, které předcházejí vzniku strií a kůži vyživují. Vybírejte si podle nálady, co je vám zrovna příjemné – výběr je skutečně pestrý! Krémy, rostlinná másla (např. bambucké máslo), přírodní rostlinné oleje (olivový, sezamový, makadamiový), hydratační gely (vzpomeňte si na aloe vera). Máte rozhodně z čeho vybírat!

2- Výživa

Některé minerály a vitaminy obsažené v potravinách jsou pro pokožku obzvláště prospěšné, protože podporují tvorbu kolagenu a elastinu. Nedostatek těchto dvou bílkovin může vést ke vzniku strií na břiše. Prověřte obsah svého talíře a přidejte:

  • vitamin A: telecí, drůbeží nebo tresčí játra, mléčné výrobky
  • vitamin B5: pivovarské kvasnice, pšeničné klíčky, sýry, vnitřnosti
  • vitamin C: čerstvé ovoce a zelenina, např. kiwi, paprika, citrusové plody, čerstvé bylinky
  • vitamin E: oleje (olivový, slunečnicový), avokádo, korýši a tučné ryby, ořechy (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy), sušené ovoce (švestky, meruňky).
  • měď: kakao, vnitřnosti, mořské plody
  • křemík: celozrnné obiloviny, dehydratované polévky, lyofilizovaná káva
  • zinek: ústřice, kakao, žitný chléb, sýry
K tomu přidejte potraviny bohaté na beta-karoten (dýně, špenát, sladké brambory, mrkev) a zeleninu (obsahuje velký podíl vody). Tím zajistíte, že vaše pokožka bude zdravá a získá dostatek živin, abyste předcházeli vzniku strií a ty stávající ošetřili.

3- Pohybová aktivita

Je prokázáno, že sport má neuvěřitelně pozitivní vliv na tělo, pokožku nevyjímaje! Kromě toho, že vám umožňuje udržet si zdravou váhu (jak bylo zmíněno, výkyvy váhy mohou způsobit strie na břiše!), pohyb pomáhá také:

  • podporovat mikrocirkulaci, a tím i správné okysličování a výživu tkání
  • posilovat tvorbu elastických vláken v pokožce
  • snižovat v krvi hladinu kortizolu, který je jednou z příčin vzniku strií

Volte raději šetrné sporty než ty s vysokou zátěží, které krevnímu oběhu škodí. Plavání, chůze, tanec, gymnastika: posílíte břišní stěnu, zpevníte kůži na břiše a snížíte pravděpodobnost výskytu strií. Před každou sportovní aktivitou se protáhněte, aby vaše kůže a svaly byly pružnější.

Výrobky Cellublue, které pečují o strie na břiše a předcházejí jejich vzniku

produits-anti-vergetures-cellublue

Důkladná péče proti striím představuje perfektní doplněk ke všem preventivním opatřením pro krásnou pokožku, které jsme popsali výše.  Jako na zavolanou, balíček proti striím Cellublue je tady! Pomůže vám zabránit vzniku strií na břiše nebo ošetřit stávající strie, ať už vznikly nedávno nebo jsou starší. Jak začít péči používat? Je to velmi jednoduché:

  • Odstraňujte odumřelé buňky na břiše dvakrát až třikrát týdně ve sprše pomocí peelingu na strie. Jeho drobná exfoliační zrnka (meruňková jádra a bambus) a přírodní aktivní složky (mangové máslo a pšeničné klíčky) zjemní strukturu vaší pokožky a zároveň vyživí škáru. Pokožka vašeho bříška bude jemná a připravená na tu nejlepší péči!
  • Denně hydratujte pokožku břicha, abyste zachovali její pružnost. Krém na strie napravuje poškozenou pokožku a pozvolna způsobuje blednutí stávajících, zánětlivých nebo starších strií. Říkají to samy naše zákaznice: tento krém vřele doporučuje 98 % žen, které jej vyzkoušely!
  • Vyživujte pokožku svého bříška pomocí oleje na strie. Tento elixír složený ze šesti blahodárných vzácných olejů (včetně avokádového a jojobového) je dobrý na všechno: vyživuje, zklidňuje, obnovuje. Náš olej účinně předchází vzniku strií na břiše, ale také je léčí. Do hloubky podporuje hojení a regeneraci pokožky.
  • Malý doplněk z naší rutiny: je 100% kompatibilní s těhotenstvím a kojením. Pokud jste tedy těhotná a obáváte se strií na břiše nebo jimi trpíte, nezoufejte! Složení výrobků je bez rizika – pro vás i vaše miminko.

Malý bonus našeho balíčku péče o strie: naše přípravky jsou 100% kompatibilní s těhotenstvím a kojením. Pokud čekáte miminko a strie vás trápí nebo se jich obáváte, nemusíte se bát! Složení našich výrobků nepředstavuje žádné riziko pro vás ani vaše děťátko.

Odpovídáme na otázky : 

Proč se mi dělají strie na bříše?

Strie na břiše jsou často způsobeny rychlými změnami hmotnosti, například v souvislosti s těhotenstvím nebo výrazným nárůstem váhy. Při těchto změnách se naše tělo může rychle roztáhnout, což může poškodit kolagenová a elastinová vlákna pod povrchem kůže. To může vést ke vzniku strií. Strie jsou obvykle sice neškodné, ale mohou být nevzhledné. Naštěstí jsme v Cellublue vyvinuli špičkový program péče o strie, díky němuž budete předcházet vzniku nových strií, zatímco ty starší budou méně viditelné.

Jak se zbavit bílých strií na břiše?

Pro zlepšení vzhledu bílých strií existuje několik řešení:

  • krémy obsahující cílenou péči s účinnými látkami, které stimulující tvorbu kolagenu,
  • ošetření laserem
  • mikrodermabraze
  • léčba rázovou vlnou
  • Navíc samozřejmě peelingy, oleje a hydratační krémy, které napomáhají obnově pokožky.
  • balíček Cellublue péče na strie
Partager l'article :

VOUS AIMEREZ AUSSI...

Zanechat komentář